Πέφτει άσφαλτος σήμερα και αύριο στη Φαρών, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Πέφτει άσφαλτος σήμερα και αύριο στη Φαρών, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Μέχρι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα της Φαρών μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου, στο οποίο έγινε παρέμβαση ταπείνωσης της στάθμης της οδού, αφού αποξηλώθηκε ο παλιός ασφαλτοτάπητας, καθώς και προσαρμογής στη συμβολή του δρόμου αυτού με την Κρήτης και σε εκείνη με τη Ναυαρίνου.
Η πρώτη διάστρωση με άσφαλτο θα γίνει σήμερα Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη αύριο Κυριακή, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Υπενθυμίζεται ότι η εργολήπτρια εταιρεία συνεχίζει στη Φαρών, με κατεύθυνση προς βορρά, την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά. Αυτή τη στιγμή έχει καταληφθεί ο χώρος από την πρώην σχολή Παπαφλέσσα μέχρι την Πραξιτέλους.
Το θέμα της Φαρών απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτα, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ρώτησε για την τύχη του τμήματος από Κρήτης έως Ναυαρίνου, σχετικά και με τα σενάρια μονοδρομησής του που εκπορεύονταν από τη Δημοτική Αρχή.
Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημόπουλος, ανέφερε ότι όταν ξεκίνησε το έργο, σε συνεργασία με την Τροχαία, είχαν προγραμματίσει τη μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος (Κρήτης – Ναυαρίνου). Στη συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε ανάγκη.
Παραδέχθηκε, δε, ότι το θέμα δεν έχει λήξει, μελετάται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι μια πιθανή μονοδρόμηση είναι υπέρ της κυκλοφοριακής ευρυθμίας, θα προχωρήσει το μέτρο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη