«Πληρώνει» τη γραφειοκρατία η Καλαμάτα και πάει στον Κορδία

«Πληρώνει» τη γραφειοκρατία η Καλαμάτα και πάει στον Κορδία

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες αργά το μεσημέρι το απαγορευτικό της Αστυνομίας στην τέλεση του αυριανού αγώνα της πρεμιέρας της Μαύρης Θύελλας με αντίπαλο τη Βάρδα λόγω των ελλείψεων… ασφαλείας που υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο. Κλιμάκιο της Αστυνομίας επισκέφθηκε νωρίς χθες το πρωί το στάδιο, διαπιστώνοντας ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί τα έργα βελτίωσης που θεωρούνταν απαραίτητα για να εξασφαλισθεί η πολυπόθητη άδεια. Μιλάμε για εργασίες που έχουν να κάνουν με τη φυσούνα, την πυροσβεστική ασφάλεια του χώρου, την τοποθέτηση πλέγματος και μια σειρά ακόμη μικροεπεμβάσεων.
 Εν συνεχεία γύρω στις 3.30 μ.μ. εστάλη έγγραφο από την Αστυνομική Διεύθυνση στην Ομοσπονδία, το οποίο γνωστοποιούσε πως το στάδιο δεν μπορεί να υποδεχθεί την αναμέτρηση της Καλαμάτας και εκεί κυριολεκτικά ήρθαν τα πάνω – κάτω για διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα της Θύελλας. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να αλλάξουν τα δεδομένα, βλέποντας όμως κάτι τέτοιο ήταν ακατόρθωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας επικοινώνησε ακόμη και με το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην Αθήνα, μεταφέροντας τον πρόσφατο νόμο (13/8/2013) που δίνει παράταση στα δημοτικά στάδια τα οποία δεν έχουν οικοδομική άδεια. Ο κ. Αδαμόπουλος μίλησε και με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όμως στάθηκε αδύνατο να ξεπεραστούν τα εμπόδια, τα οποία οδηγούν σε αλλαγή έδρας της αναμέτρησης.
Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα στάδια στην Ελλάδα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου λίγα είναι αυτά που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Ο κίνδυνος ακόμη και για την επόμενη εντός έδρας υποχρέωση της Καλαμάτας ελοχεύει, όμως υπάρχει αισιοδοξία, σχεδόν βεβαιότητα, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και τα εμπόδια θα ξεπεραστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
 
Τρέχει η… διοίκηση
Στο όλο θέμα που προέκυψε προσπάθησε να παίξει ρόλο η διοίκηση της Καλαμάτας, όμως αυτό ήταν αδύνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικούντες της Θύελλας επεδίωξαν συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που πιθανότατα θα γίνει νωρίς σήμερα το μεσημέρι. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και η ομάδα θα πρέπει αύριο να «μεταναστεύσει» στον Κορδία και το γήπεδο της Ένωσης, που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα, μπορεί να υποδεχθεί λίγο κόσμο σε σχέση με το Δημοτικό Στάδιο και βεβαίως  δεν επιτρέπει την οικονομική υπέρβαση που επεδίωκαν οι διοικούντες. Κοίταξαν και προς το γήπεδο του Μεσσηνιακού, όμως λόγω σποράς η πόρτα δεν μπορούσε ν’ ανοίξει, παρ’ ό,τι οι πράσινοι δεν ήταν αρνητικοί.

Και προβλήματα τραυματισμών, αλλά και επιθυμία νίκης
Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, ο Νίκος Κακαλέτρης προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ της έδρας και να κλείσει με ιδανικό τρόπο την προετοιμασία της ομάδας, που ήρθε μεταξύ άλλων αντιμέτωπη και με τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες. Ο Οντβόνγκ είναι τραυματίας και δεν υπολογίζεται, άλλωστε δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κάρτα του, ο Αλιού δεν μπόρεσε ν’ ανεβάσει στροφές και δεν θ’ αγωνιστεί, όπως και ο Κωνσταντόπουλος που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Πρόβλημα προέκυψε χες και με τον Φάνη Κάνιστρα που υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός για το επόμενο διάστημα.
Κάτω λοιπόν από τα δεδομένα αυτά, ο κ. Κακαλέτρης προσπάθησε χθες να περάσει συγκεκριμένα μηνύματα τακτικής απέναντι στο ματς της πρεμιέρας, κρατώντας κατά γενική ομολογία κλειστά χαρτιά. Στο δίτερμα που έγινε δεν φανέρωσε τα πλάνα ενδεκάδας, όμως το πιο πιθανό σχήμα (4-4-1-1) θ’ αποτελείται από τους Κολοβούρη, Σκαρλάτο, Καντούτση, Τριανταφυλλάκη, Τσόπελα, Τσιμικλή, Ρήγα, Καραχάλιο, Πούτση, Γεωργακόπουλο και Καλαντζή.
Οι απαντήσεις θα δοθούν σήμερα, με την προπόνηση που θα γίνει νωρίς το μεσημέρι, γύρω στις 12.30 μ.μ. στο γήπεδο του Κορδία.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε για να φανερώσουμε την κατάσταση σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα, ότι πολλοί από τους παίκτες της Καλαμάτας δεν γνωρίζουν καν που είναι το γήπεδο της Ένωσης.
Πάντως, το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων προπονήσεων της Μαύρης Θύελλας, ήταν η τεράστια επιθυμία κατάκτησης του τριπόντου και αυτό ακριβώς είναι που θα επιδιώξουν με πάθος οι ποδοσφαιριστές, ζητώντας υποστηρικτές και οδηγούς τους φιλάθλους της ομάδας, που είχαν άλλα σχέδια για την πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής.

Του Νίκου Μπαλόπουλου