Στα όριά τους οι κάτοικοι στο Ασπρόχωμα που γέμισε με μπάζα , λυματολάσπη και σκουπίδια


«Κάποιοι θεωρούν ή θέλουν να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος σε… χαβούζα της Καλαμάτας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τρόπος που συμπεριφέρονται ορισμένοι προς τους πολίτες»…
Αυτά δήλωσε χθες ο γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, Ν. Χριστόπουλος, ο οποίος έδειχνε για μία ακόμη φορά αγανακτισμένος με την όλη κατάσταση.
Όπως μας έλεγε, τις προηγούμενες ημέρες φορτηγά, άγνωστης ταυτότητας, άδειασαν αδρανή απορρίμματα σε λίμνη δίπλα στο χάνδακα Μουτελάκη, σ’ ένα τοπίο που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον ενδιάμεσο υδροβιότοπο σταθμό για πουλιά, πριν από τη Γιάλοβα. Επιπλέον, ως γνωστόν, σε μικρή απόσταση η ΔΕΥΑΚ έχει δημιουργήσει μια λίμνη με λυματολάσπη από το Βιολογικό Καθαρισμό.
Έτσι, μια περιοχή που θα έπρεπε να αποτελεί τον κήπο της πόλης της Καλαμάτας, εξακολουθεί να δέχεται βάρβαρες επεμβάσεις και να καταστρέφεται, ενώ η ζωή των κατοίκων συνεχώς υποβαθμίζεται, μαζί και οι περιουσίες τους.
Την Κυριακή δε το πρωί, σε περιοχή πίσω από τη Μονάδα Λιπασματοποίησης και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, εμφανίστηκαν μεγάλα φορτηγά που άδειασαν μπάζα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μια λίμνη, που κοντεύει πλέον να μπαζωθεί!
«Σε όλα αυτά προσθέστε και ένα σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί πίσω από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών», συμπλήρωσε.
Α.Π.