Στο Στάδιο με Κόρινθο για το… ξεκίνημα, ενώ ο Οντβόνγκ εξακολουθεί ν’ ανήκει στο σωματείο της Μολδαβίας


Στο Δημοτικό Στάδιο επιστρέφει στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Κόρινθο, επιδιώκοντας τη νέα αρχή και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Καλαμάτας, καθώς βρέθηκε έστω και προσωρινά λύση στο μείζον ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την άδεια λειτουργία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων. Η λύση ήρθε δια χειρός του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλη Αγγελάκα, και ύστερα από σχετικό αίτημα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, που εξασφάλισε προσωρινή άδεια διάρκειας ενός μήνα για το Δημοτικό Στάδιο.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες νωρίς το μεσημέρι ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει…
«Κατόπιν αιτήματος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας για προσωρινή άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, ο Μανώλης Αγγελάκας, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου χορήγησε «άδεια λειτουργίας των παραπάνω εγκαταστάσεων για έναν μήνα από την υπογραφή της παρούσης.
 Επισημαίνουμε ότι μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος», όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.
Το έγγραφο που υπογράφει ο κ. Αγγελάκας φέρει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2013 και από τότε μετρά η προθεσμία ενός μηνός.
 Από πλευράς του Φορέα, γίνονται όλες οι ενέργειες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι ποτέ μέχρι σήμερα το Δημοτικό Στάδιο δεν είχε λάβει άδεια».
 
Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες
Και μπορεί να αποφεύχθηκε το σενάριο νέων περιπετειών, όμως προκειμένου να προλάβουν να καλύψουν τις γηπεδικές «αδυναμίες», οι ιθύνοντες του Αθλητικού Φορέα τρέχουν, ξεκινώντας από χθες το πρωί τις εργασίες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της σχετικής άδειας το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως και να έχει αποτελεί θετική εξέλιξη για την ομάδα της Καλαμάτας, που μπορεί πλέον να προετοιμαστεί κάτω από καλές συνθήκες για ένα ματς που ισοδυναμεί με τελικό.
 
«Χάνεται» ο Παύλοβιτς… Αισιοδοξία για Οντβόνγκ
Το θέμα που προέκυψε με το Δημοτικό Στάδιο δεν είναι το μόνο που «ταλαιπωρεί» τη Μαύρη Θύελλα. Το λέμε αυτό γιατί δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ήρθε στην επιφάνεια το θέμα με τη δυσκολία έκδοσης των δελτίων του Μπορίς Οντβόνγκ   και του Στεφάν Παύλοβιτς, που έρχεται να φανερώσει για μία ακόμη φορά τις αδυναμίες οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται στο διοικητικό – οργανωτικό κομμάτι.
Ο Οντβόνγκ εξακολουθεί ν’ ανήκει στο σωματείο της Μολδαβίας όπου αγωνιζόταν πέρυσι και αναμένεται η εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει στην ιταλική Ομοσπονδία ο μάνατζέρ του, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία του. Εάν γίνει αυτό, τότε αυτομάτως η Καλαμάτα μπορεί να τον εντάξει μέχρι τα τέλη του μήνα στο ρόστερ της. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να διαπραγματευτεί με το σωματείο της Μολδαβίας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, πιθανότατα μέσω καταβολής χρημάτων, για την εξασφάλιση της συγκατάθεσής του.
Οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας αισιοδοξούν ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει αυτό και ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια.
Πιο δύσκολα είναι τα δεδομένα για την περίπτωση του Στεφάν Παύλοβιτς, που όπως όλα δείχνουν δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για να εκδοθεί δελτίο και να φορέσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας.
Πάντως και εδώ παρατηρείται η κινητοποίηση από την πλευρά της διοίκησης, που γνωρίζει πως οι πιθανότητες αίσιας έκβασης είναι λιγοστές.
 
Την επόμενη εβδομάδα ο Γεωργακόπουλος, αργεί ο Κάνιστρας
Τέλος, και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες εκμεταλλεύτηκαν χθες το ρεπό τους, όμως επιστρέφουν σήμερα με το ραντεβού να είναι διπλό. Νωρίς το πρωί θα γίνει προπόνηση στο στάδιο και στις 4.00 μ.μ. φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο Καλαμάτας, όπου θ’ αγωνιστούν κυρίως παίκτες με μικρή συμμετοχή στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της ομάδας.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αγωνιστεί ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος θ’ ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα με θεραπείες και αυτή την εβδομάδα για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ήταν πάντως καθαρή και από την επόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσει ν’ ανεβάζει στροφές. Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι θα καθυστερήσει ο Φάνης Κάνιστρας καθώς το πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο φαντάζει λίγο πιο σοβαρό σε σχέση με τον Γεωργακόπουλο.
 

Μαθαίνει σήμερα τον αντίπαλο στο Κύπελλο
Διεξάγεται σήμερα στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς το παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στην Αχαϊκή και το Μεσολόγγι, με τη νικήτρια ομάδα να υποδέχεται στις 13 Οκτωβρίου τη Μαύρη Θύελλα για τη β΄ φάση του 4ου ομίλου

Του Νίκου Μπαλόπουλου