Συνεχίζει τη δράση του το κύκλωμα μεταφοράς αλλοδαπών στην Καλαμάτα

Συνεχίζει τη δράση του το κύκλωμα  μεταφοράς αλλοδαπών στην Καλαμάτα

 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Άλλο ένα χτύπημα στο κύκλωμα που διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατέφερε το Σάββατο η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, συλλαμβάνοντας, όχι μόνο τους παράνομους αλλοδαπούς που προσπάθησαν να διαφύγουν με πτήση για Σουηδία, αλλά και τον αλλοδαπό που τους εφοδίασε με πλαστά έγγραφα και τους έφερε στη Μεσσηνία.
Όλα δείχνουν πως ένα καλοστημένο κύκλωμα στην Αθήνα, από Έλληνες και αλλοδαπούς, «ρυθμίζει», με το αζημίωτο φυσικά, τη διαφυγή παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επιλέγεται ως περιφερειακό, καθώς υπάρχει ελπίδα ότι θα περάσουν πολύ πιο εύκολα από τον έλεγχο σε σχέση με τα μεγάλα αεροδρόμια, όπως της Αθήνας.
 
Σύροι
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 31χρονος Ρουμάνος, μαζί με συνεργό του, καθώς και τρεις Σύρους, δύο άνδρες ηλικίας 29 και 14 ετών, καθώς και μία γυναίκα 33 ετών, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο Ρουμάνος είχε ήδη εκδώσει μέσω ίντερνετ εισιτήρια για την πτήση προς Στοκχόλμη της Σουηδίας από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Οι Σύροι έφτασαν στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενοι από το Ρουμάνο και το συνεργό του, έχοντας ταξιδέψει το πρωί από την Αθήνα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των Σύρων, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά.
Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά δελτία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.
Επιπλέον, στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, καθώς και της πλαστογραφίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, συνεργό του 31χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 31χρονου, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.