Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον… Κορδία σήμερα


Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα μέσα από το ενδεχόμενο αναβολής το σημερινό παιχνίδι της Καλαμάτας με τη Βάρδα, για την 1η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, όμως τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο της Ένωσης στον Κορδία. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή εξελίχθηκε το σήριαλ της… ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου, με την Αστυνομία να υψώνει στοπ, οδηγώντας έτσι τη Μαύρη Θύελλα στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, που κάθε άλλο παρά ιδανικό φαντάζει απέναντι στις ορέξεις των πολυπληθών φίλων της ομάδας. Το σήριαλ πάντως είχε συνέχεια χθες, με κλιμάκιο της Αστυνομίας να επισκέπτεται τον Κορδία και να εξωτερικεύει την ανησυχία του για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα στο συγκεκριμένο χώρο, που φαίνεται πως δεν τηρεί τις προϋποθέσεις. Τελικά και ύστερα από διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις – στην ΕΠΣΜ βρέθηκαν όλα τα μέλη της διοίκησης της Καλαμάτας, αλλά και η ηγεσία της Ένωσης με πρώτο τον Αριστείδη Σταθόπουλο – ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια και το ματς θα διεξαχθεί κανονικά. Θα χρειαστούν πάντως αυξημένα μέτρα ασφαλείας και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι ιθύνοντες της Καλαμάτας στράφηκαν χθες στην εταιρεία Σεκιούριτι με την οποία έχει αναπτυχθεί συνεργασία.
Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί είναι 1000 τον αριθμό (800 των 10 ευρώ και 200 των 5), και ισχύουν κανονικά για το γήπεδο του Κορδία, το οποίο όμως μπορεί να υποδεχθεί μέχρι 700 καθήμενους.
Ακόμη κι έτσι, τα δεδομένα είναι με το μέρος της Θύελλας. Έχει τον τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματα με την έδρα, τις απουσίες που προέκυψαν και την επικινδυνότητα του συλλόγου της Ηλείας, ζητώντας τους βαθμούς της νίκης. Όπως και να έχει η Καλαμάτα και οι παίκτες της καλούνται να ξεκινήσουν με το δεξί την προσπάθεια αναρρίχησης στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.
 

Και τα προβλήματα κορυφώνονται… Νέο πλήγμα με Γεωργακόπουλο
Το πρόβλημα που προέκυψε με το θέμα του γηπέδου δεν είναι δυστυχώς το μόνο που ταλαιπωρεί τις τελευταίες ώρες, λίγο πριν το ματς της πρεμιέρας με τη Βάρδα, τη Μαύρη Θύελλα. Το λέμε αυτό γιατί στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που είχαν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμών (Κωνσταντόπουλος, Αλιού, Οντβόνγκ) ήρθαν να προστεθούν και αυτά των Φάνη Κάνιστρα (υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο στην προπόνηση της Παρασκευής) και Ανδρέα Γεωργακόπουλου. Ο ικανός μεσοεπιθετικός ετοιμαζόταν για το αρχικό σχήμα, όμως στις ασκήσεις που έκλεισαν το χθεσινό πρόγραμμα στον Κορδία υπέστη τράβηγμα στον τετρακέφαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή, με τον Κακαλέτρη να υποχρεώνεται σε αλλαγή κλάδων και προσώπων. Ν’ αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Τσιρίλο, καθώς δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του, όπως επίσης και ο στρατευμένος Ηλιόπουλος, ενώ αποκλείστηκαν ακόμη οι Μπλέτσας, Κακαλής, Κωνσταντακόπουλος και Οδεμισιώτης.
Ο Κακαλέτρης θα κληθεί να πάρει λίγο πριν την έναρξη του ματς τις τελικές αποφάσεις για το σχήμα με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα, επιλέγοντας πιθανότατα το πιο επιθετικό, δηλαδή τον Αθανασόπουλο αντί του Γεωργακόπουλου. Αυτό σημαίνει ότι η ενδεκάδα θ’ αποτελείται από τους Κολοβούρη, Καντούτση, Σκαρλάτο, Τριανταφυλλάκη, Τσόπελα, Τσιμικλή, Ρήγα, Πούτση, Καραχάλιο, Αθανασόπουλο και Καλαντζή. Υπάρχει όμως και η σκέψη  χρησιμοποίησης του Μπελεβέντη στο πλευρό του Τσιμικλή σαν αμυντικά χαφ και τον Ρήγα να παίρνει τη θέση του Γεωργακόπουλου,  αγωνιζόμενος πίσω από τον Καλαντζή (εάν γίνει αυτό ο Αθανασόπουλος θα μείνει στον πάγκο).
Όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην αυτών που αποκλείστηκαν από την αποστολή, δείπνησαν χθες το βράδυ στην ταβέρνα «Δίφυλο», ενώ θα βρεθούν και σήμερα πριν την έναρξη του ματς.
 

 
«Μόνο νίκη και τον κόσμο»
Για το σημερινό ματς της πρεμιέρας με τη Βάρδα, μίλησε στο «Θάρρος» ο εκ των αρχηγών της ομάδας Γιάννης Τσόπελας, ο οποίος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα… νίκης: «Για μας υπάρχει μόνο η νίκη. Δεν βλέπουμε τίποτε άλλο πλην των τριών βαθμών. Και βεβαίως στην προσπάθεια αυτή θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Προέκυψε το μπέρδεμα με το γήπεδο, όμως όλοι μαζί θα παλέψουμε για να το ξεπεράσουμε και να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα», τόνισε ο σκληροτράχηλος αμυντικός, που τονίζει την ανάγκη κατάκτησης του τριπόντου εν όψει της συνέχειας… «Βαθμολογικά και ψυχολογικά η νίκη θα μας δώσει μεγάλη ανάσα. Θέλουμε λοιπόν το τρίποντο, γνωρίζοντας ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το παν για την ομάδα μας είναι το πρωτάθλημα».
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου