1.749.398 ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

1.749.398 ευρώ υπέγραψε  ο υπουργός Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Για νέο ξενοδοχειακό, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και μηχανοργάνωσης
 
Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζεται για το Νοσοκομείο Καλαμάτας η χθεσινή απόφαση του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, να εγκρίνει την σκοπιμότητα της νέας πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ που έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του ιδρύματος, συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398 ευρώ.
Ειδικότερα, η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια και αναβάθμιση νέου ξενοδοχειακού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, όπως και εξοπλισμού μηχανοργάνωσης.
Επισημαίνεται δε, ότι ξεχωριστό υποέργο της νέας πρότασης αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στον προαύλιο χώρο, προσδίδοντας στο νοσηλευτικό ίδρυμα αυτοτέλεια-αυτονομία και διασφαλίζοντας σε ετήσια βάση μια εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 350.000 ευρώ.
Η ανωτέρω εξοικονόμηση έρχεται να προστεθεί στο ήδη οικονομικό όφελος των 400.000 ευρώ ετησίως από το σημαντικό έργο της ηλιοθερμίας.
Αναλυτικά, η πρόταση απαρτίζεται από τέσσερα υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ:
1. Προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων-Πλυντηρίων, 545.013 ευρώ
2. Προμήθεια εξοπλισμού μηχανογράφησης, 245.262 ευρώ
3. Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου, 558.400 ευρώ
4. Προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση Η/Μ, 400.723 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες δε, υποβάλλεται ο φάκελος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Πράξη Ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Ύστερα από αυτή την υπουργική απόφαση, ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε: «Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του νοσοκομείου μας προχωρά θετικά, επιδιώκοντας ένα διττό στόχο: από τη μια να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ μέσω των κοινοτικών πόρων και από την άλλη μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο μας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικούς πόρους.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη και το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Κατσίβελα, για τη βοήθεια και στήριξή τους στην πρότασή μας.
Πρόκειται για τη 14η πρόταση που ως Διοίκηση έχουμε δρομολογήσει για ένταξη στο ΕΣΠΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια, προκειμένου να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο μας και τις υπόλοιπες δομές ευθύνης του».