Επιμένει ο Π. Νίκας να πάνε στην «Μπιρμπίτα» οι αθίγγανοι από την Αγία Τριάδα

Επιμένει ο Π. Νίκας να πάνε στην «Μπιρμπίτα» οι αθίγγανοι από την Αγία Τριάδα

Ανυποχώρητος από τη θέση του για τήρηση της νομιμότητας, προκειμένου να διαλυθεί ο καταυλισμός της Αγίας Τριάδας και οι ιδιοκτήτες να μπορούν να νέμονται ελεύθερα τα οικόπεδά τους και να οικοδομήσουν σ’ αυτά, αλλά και για φροντίδα για την κοινωνική ομάδα των αθιγγάνων, έμεινε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, κατά τη συνάντηση που είχε αργά χθες το μεσημέρι με το γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Αθιγγάνων, Αθαν. Κατσαρή, και εκπροσώπους όσων διαμένουν στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.
Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε διεξοδικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις πρωτοβουλίες του Δήμου υπέρ των αθιγγάνων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας. Επισήμανε πως ο Δήμος επιδιώκει και την τήρηση της νομιμότητας, γι’ αυτό και η θυροκόλληση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων στα 64 παράνομα κτίσματα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σε οικόπεδα που έχουν καταληφθεί.
Η λύση, είπε, είναι να διαλυθεί ο καταυλισμός και όσοι διαμένουν εκεί να μεταφερθούν στην «Μπιρμπίτα». Πρόσθεσε πως ο εκεί χώρος αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των αθιγγάνων, για το οποίο δαπανήθηκαν περίπου 3 εκατ. ευρώ. Τέλος, δήλωσε έτοιμος για εποικοδομητικό διάλογο, ζήτησε τις προτάσεις των αθιγγάνων και τόνισε πως ο Δήμος επιδιώκει τη στέγασή τους στην «Μπιρμπίτα» με τους καλύτερους όρους (ιατρείο, εκκλησία, καφενείο κ.λπ.).