Ένα ιατρικό θαύμα

Ένα ιατρικό θαύμα

Ιατρικό θαύμα αποτελεί η νεαρή Βαλμόνα από την Αλβανία, η οποία προχθές στάθηκε όρθια μπροστά στους δικαστές και με τρεμάμενη φωνή ανέφερε όσα τραγικά βίωσε. 
Έφθασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ακατάσχετη αιμορραγία. Ήταν θαύμα πως είχε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η άμεση αεροδιακομιδή στην Αθήνα και οι πολύωρες επεμβάσεις των γιατρών στο ΚΑΤ έσωσαν τη ζωή της, ενώ κατάφεραν να συγκολλήσουν τα κατακρεουργημένα άκρα της και σήμερα να είναι λειτουργικά κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους. 
Μπορεί να κινεί τα χέρια της και, κυρίως, να περπατά. Ούτε η ίδια πιστεύει ότι επιβίωσε από ένα τέτοιο έγκλημα. 
Τα βαρύτερα τραύματα, φυσικά, είναι στην ψυχή της, και όπως φάνηκε και προχθές κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, είναι βαθιά και ανεξίτηλα γραμμένα. 
Η φωνή της έσπασε πολλές φορές κατά την κατάθεσή της, ενώ προσπάθησε να «περάσει» όσο πιο γρήγορα γινόταν από τα τραγικά λεπτά, όταν ο σύζυγός της την ακρωτηρίαζε.  
«Άρχισε να κόβει», είπε και λύγισε, και όταν τη ρώτησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου «με τι;», έσκυψε το κεφάλι, λέγοντας: «Ούτε το όνομα μπορώ να πω…». 
Λίγη ώρα αργότερα ο τότε και τώρα σύντροφός της κατέθετε ότι η Βαλμόνα, ακόμα και 4 χρόνια μετά, όταν ακούσει ήχο από αλυσοπριόνο, παθαίνει κρίση. 
Η εισαγγελέας Εφετών έκλεισε την αγόρευσή της, λέγοντας ότι είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα που έχει δικάσει στην πολυετή καριέρα της και πως, αν είχε την ευκαιρία να δικάσει τον κατηγοορύμενο σε πρώτο βαθμό, θα είχε ζητήσει την ισόβια κάθειρξή του. 
Β.Β.