Απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων στην Παραλία


Εντολή για άμεση δέσμευση και απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων στη ζώνη ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας όσον αφορά σε επιχειρήσεις που οφείλουν τέλη και δεν τα καταβάλλουν, έδωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Τούτο συνέβη κατόπιν σύσκεψης με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Γιάννη Μανδηλάρη και του αντιπροέδρου Γιάννη Καμβυσίδη, ενώ η αρχή θα γίνει από τους μεγαλοοφειλέτες.
Να υπενθυμίσουμε ότι από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο δήμαρχος  ζήτησε να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε κάθε κατεύθυνση, και στους επαγγελματίες του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης που δεν πληρώνουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.
Επιπλέον, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με ομάδα επαγγελματιών τόνισε ότι «συνεννοηθήκαμε απολύτως», επισημαίνοντας πως υπάρχει συμφωνία Δήμου και επαγγελματιών στο δίπτυχο: καταβολή των τελών από τους επαγγελματίες, εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων από το Δήμο.
Κατά το δήμαρχο, τα προβλήματα σχετικά με την καταβολή των οφειλόμενων τελών εκ μέρους των επαγγελματιών λύθηκαν και θα αρχίσει η εισροή χρημάτων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Ανέφερε, ακόμη, πως τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουν αντίκρισμα για όσα καταβάλλουν, γι’ αυτό και ο Δήμος δεσμεύεται ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει η όψη και του λιμανιού και της παραθαλάσσιας ζώνης.
Α.Π.