Γιάννης Αδαμόπουλος: «Η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ πρέπει να απαντά στις ανάγκες κάθε περιοχής»

Γιάννης Αδαμόπουλος: «Η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ πρέπει να απαντά στις ανάγκες κάθε περιοχής»

 «Εξατομίκευση» των αναγκών κάθε περιοχής ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία, όμως, φαίνεται να έχει παγώσει προς το παρόν.
Πρόσφατα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου για την αναδιοργάνωση της βασικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η διαδικασία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Από την πλευρά του, ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε πως η συνολική διαδικασία μάλλον έχει παγώσει, ενώ οι αστυνομικοί επιθυμούν την αναδιάρθρωση αυτή, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.
Για τη Μεσσηνία, επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει οργανωμένο και στελεχωμένο αστυνομικό τμήμα σε κάθε Δήμο, καθώς και να λειτουργήσει Τμήμα Ασφαλείας στην περιοχή της Τριφυλίας. Παράλληλα, σε περιοχές που υπάρχει η ανάγκη και οι συνθήκες το επιβάλλουν να λειτουργεί αστυνομικός σταθμός.
Καταλήγοντας, σχολίασε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό στη διαβούλευση πριν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού να συμμετέχουν οι αστυνομικοί διευθυντές του εκάστοτε νομού, καθώς και ο πρόεδρος των κατά τόπους Ενώσεων Αστυνομικών, οι οποίοι πραγματικά γνωρίζουν τις ανάγκες των περιοχών που ζουν και εργάζονται.
Β.Β.