Γιγαντο-φυτεία 5 μέτρων ανακάλυψε μηχάνημα καθαρισμού ρέματος στη Βαλύρα

Γιγαντο-φυτεία 5 μέτρων ανακάλυψε μηχάνημα καθαρισμού ρέματος στη Βαλύρα

Μπροστά σε χασισοφυτεία – γίγαντα βρέθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στη Βαλύρα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, καθώς τα δέντρα είχαν φθάσει τα 5 μέτρα ύψος και αποκαλύφθηκαν κατά τον καθαρισμό χειμάρρου από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου.
Οι καλλιεργητές δεν εντοπίσθηκαν, όμως αμέσως μετά την ανακάλυψη της φυτείας η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε δύο άτομα να έχουν στην κατοχή τους χασίς.
 
Γιγαντο- φυτεία
Άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ενημέρωσε ότι στη Βαλύρα, στην αγροτική περιοχή «Βάλτοι Αγ. Γεωργίου», υπάρχει χασισοφυτεία. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι μηχάνημα που καθάριζε το ρέμα είχε αποκαλύψει σε συστάδα καλαμιών μια χασισοφυτεία. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις διαδοχικούς χώρους, που συνδέονταν με μονοπάτια, βρέθηκαν: στον πρώτο χώρο 22 φυτά σε πλήρη ανάπτυξη, στον δεύτερο άλλα 4, ενώ στον τρίτο και τον τέταρτο 15 κορμούς φυτών που είχαν κοπεί.
Το φυτά είχαν ύψος ακόμα και 5 μέτρα, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και μια νάιλον συσκευασία με 260 γραμμάρια χασίς.
 
Συλλήψεις
Το απόγευμα οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Βαλύρα έναν 40χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,2 γραμμάρια κάνναβης, ενώ σε στάβλο ιδιοκτησίας του καλλιεργούσε ένα φυτό κάνναβης, ύψους 1,6 μέτρων.
Επίσης, συνέλαβαν στο χωριό Σκάλα έναν 48χρονο, γιατί σε έλεγχο βρέθηκε να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,6 γραμμαρίων. Σε έρευνα που  ακολούθησε στο σπίτι του στο Μελιγαλά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 σπόροι κάνναβης.
Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όπως και η έρευνα για την εξακρίβωση της ταυτότητας των καλλιεργητών και τη σύλληψή τους. Παράλληλα, ερευνάται αν υπάρχει συσχετισμός των υποθέσεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη