Επίθεση Δ. Αδαμόπουλου σε Γ. Καραμπάτο για τα τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο

Επίθεση Δ. Αδαμόπουλου σε Γ. Καραμπάτο για τα τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο

Κύριοι δημοσιογράφοι,
διαβάζοντας στον τοπικό μας Τύπο τις αναφορές συναδέλφων, μελών του Δ.Σ. αλλά και την ανακοίνωση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, θα ήθελα να πληροφορήσω τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30ής Σεπτεμβρίου 2013 δεν ήταν η μοναδική η οποία είχε ένταση οφειλόμενη αποκλειστικά στη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Γιώργος Καραμπάτος, που υπήρξε για 14 χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, έχοντας την πλειοψηφία στα  προηγούμενα Δ.Σ., εκινείτο σαν απόλυτος άρχοντας, συγκεντρωτικά, ωσάν να επρόκειτο για ιδιωτική επιχείρηση.
Ο συνδυασμός μας «Συνεργασία για την ανάπτυξη στη Μεσσηνία», που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας από το 2006, είχε αναδείξει το θέμα και είχε καταγγείλει επανειλημμένα την αδιαφάνεια γύρω από τα διοικητικά και τα οικονομικά θέματα του Επιμελητηρίου και των συνδεομένων με αυτό εταιρειών του, όπως η ΕΤΑΠ και το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Το αποτέλεσμα των εκλογών του Επιμελητηρίου μας το Δεκέμβριο του 2011 ανέδειξε 3 συνδυασμούς στο νέο Δ.Σ. Ο κ. Καραμπάτος έχασε την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. που είχε το προηγούμενο διάστημα και ενώ επιβαλλόταν η συνεργασία του με τους άλλους δύο συνδυασμούς ώστε να λειτουργήσει η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες για την επιχειρηματική κοινότητα, με πνεύμα συναινετικό, εκείνος, χρησιμοποιώντας διάφορα τερτίπια, τορπίλισε τη συνεργασία και με το συνδυασμό μου αλλά και με το συνδυασμό του «Νέου Επιμελητηρίου».
Αφού έχει την πλειοψηφία της Διοικητικής Επιτροπής σήμερα, συνεχίζει τη σπατάλη των χρημάτων των επαγγελματιών της Μεσσηνίας μέσω της αναπτυξιακής επιχείρησης του Επιμελητηρίου, της ΕΤΑΠ. Αν και ο κ. Γ. Καραμπάτος δε συμμετέχει στη Διοικητική Επιτροπή, έχει αναλάβει «ο φίλα προσκείμενος» κ. Σωτήρης Σαραντέας (γεν. γραμματέας), υποκαθιστώντας το σημερινό πρόεδρο κ. Δημήτρη Μανιάτη, να συντονίζει τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, να καλλιεργεί την ένταση με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ώστε να περνάνε με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30ής/9/2013 ξεκίνησε ο κ. Σαραντέας υβρίζοντας εμένα, αφού ανέφερε ότι παρανόμως συμμετέχει στη συνεδρίαση ο κ. Χριστόφορος Δημήτριος, που θα αναπληρώσει τη θέση στο Δ.Σ. του παραιτηθέντος Γ. Καραμπάτου, αλλά από την επόμενη συνεδρίαση, και δεν μπορεί να ψηφίσει στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης με βάση την επιμελητηριακή νομοθεσία.
Ακολούθως συνέχισε να διαπληκτίζεται με τον κ. Γιώργο Γκούμα, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση και, μάλιστα, με απαράδεκτο τρόπο κατέβηκε από την έδρα της Διοικητικής Επιτροπής και ακολούθησε τον κ. Γκούμα εκτός αιθούσης Δ.Σ., φωνασκώντας και παρεμποδίζοντας τη συνέχιση της συνεδρίασης.
Ο έτερος «φίλα προσκείμενος» του κ. Γ. Καραμπάτου, ο κ. Αναστάσιος Μαρκόπουλος, στις διευκρινίσεις που ζήτησα για τις τροποποιήσεις που εισηγείται στον προϋπολογισμό του 2013, ως οικονομικός επόπτης, μου απάντησε προκλητικά ότι «έτσι μου γουστάρει και δεν απαντώ σε καμία ερώτησή σου».
Επίσης στην ερώτησή μου γιατί πέρυσι τον Αύγουστο, ενώ είχα φύγει από την προεδρία του Επιμελητηρίου και κ. Τζανετέας Παναγιώτης, από τη θέση του οικονομικού επόπτη, αυτός ως αντιπρόεδρος τότε συγκάλεσε τη Δ.Ε. που είχε μείνει τριμελής και εισηγήθηκε να μην αναλάβει στην τρέχουσα χρονιά το Επιμελητήριό μας την εκπροσώπηση του EUROPE DIRECT, ώστε αυτό τελικά μαζί με την οικονομική επιχορήγηση να καταλήξει «Στους Δρόμους της Ελιάς» και στον Γιώργο Καραμπάτο, μου απάντησε τελικά ότι «ναι, εγώ σαν Μαρκόπουλος ήθελα να το δώσω στον Καραμπάτο».
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, 10 σύμβουλοι καταψηφίσαμε την πρόταση, με μοναδική εξαίρεση τη μισθοδοσία της τακτικής υπαλλήλου και 10 σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, οπότε, όπως ανέφερε ο κ. Σαραντέας, μετράει η ψήφος του προέδρου διπλή και εγκρίνεται η τροποποίηση.
Καταγγέλλω την παράνομη αυτή ψηφοφορία, αφού ο Χριστόφορος Δημήτριος δε συμμετείχε νόμιμα στο συγκεκριμένο συμβούλιο και δεν μπορούσε να ψηφίσει. Άρα η τροποποίηση του προϋπολογισμού δεν εγκρίθηκε στην πραγματικότητα και θα την προσβάλω με κάθε νόμιμο δικαίωμα. Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση η συνολική στάση του σημερινού προέδρου κ. Δημήτρη Μανιάτη, που ενώ εκλέχτηκε σύμβουλος στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας με το συνδυασμό Νέο Επιμελητήριο και προτάθηκε πέρυσι για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου από τον ίδιο συνδυασμό, ξέχασε όλες τις θέσεις που είχε εκφράσει για διαφάνεια, περιστολή των δαπανών, ενημέρωση, ηχογράφηση των πρακτικών των συνεδριάσεων, μείωση των συνδρομών των μελών μας και προσχώρησε ανεπιφύλακτα στο συνδυασμό του Γιώργου Καραμπάτου, υιοθετώντας άκριτα τις θέσεις του.
Με αυτή τη νοοτροπία της παρούσας Δ.Ε. φοβούμαι ότι θα περάσει η τετραετία χωρίς κανένα όφελος για τους επαγγελματίες και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
 
Δημήτρης Χαρ. Αδαμόπουλος
Επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας