Επεισοδιακή αναμέτρηση Απόλλων-Δώριο με 15λεπτη διακοπή

Επεισοδιακή αναμέτρηση Απόλλων-Δώριο με 15λεπτη διακοπή

Πολλές άσχημες εικόνες επεφύλασσε η χθεσινοβραδυνή αναμέτρηση του Κορδία ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Δωριέα. Η νίκη με 2-1 των γηπεδούχων περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς στο παιχνίδι σημειώθηκε 15λεπτη διακοπή, λόγω έντονων διαμαρτυριών, οι οποίες άναψαν και πάλι μετά το τελικό σφύριγμα.
Η επίμαχη φάση που άναψε φωτιές συνέβη στο 54’ μετά την ανατροπή του Τσορώνη από τον Γιαννόπουλο (αποβλήθηκε για το συγκεκριμένο αντικανονικό μαρκάρισμα). Ο βοηθός Λουκάς υπέδειξε φάουλ έξω από την περιοχή, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες του Απόλλωνα, ενώ ο διαιτητής Μπλάνας παίρνοντας την πρωτοβουλία πάνω του καταλόγισε πέναλτι, συγκεντρώνοντας το μένος του Δωριέα!
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5’ με τον Εμμανουήλ, στις καθυστερήσεις ο Τσορώνης ισοφάρισε για τον Απόλλωνα, ενώ στο 61’ ο Μάλαμας πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Καλαματιανούς.
Το μεγάλο ντέρμπι του Εθνικού Μελιγαλά με την Εράνη έληξε ισόπαλο 1-1, με τον Μουρούσια ν’ ανοίγει το σκορ στο 24’ με σουτ για όσκαρ στο «Γ» και τον υψηλόσωμο Μπεγλεκτσή να ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 70’ για τους Τριφύλιους.
Ο Πάμισος Μεσσήνης ζευγάρωσε δίκαια τις νίκες του, κερδίζοντας μετά τη Μεθώνη και τον Αστέρα μέσα στα Αρφαρά. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου, σημείωσε μόλις στο 10ο λεπτό ο Χρήστος Τρίψας με φοβερό σουτ.
Επίσης, ισόπαλη 1-1 έληξε η καλαματιανή αναμέτρηση στο «Γ. Λουκαρέας», με τον ΑΟ Φαραί ν’ ανοίγει το σκορ στο 7’ με τον Κωστέα και τον Αργύρη Κωστόπουλο να διασώζει τον βαθμό της ισοπαλίας που τουλάχιστον δικαιούνταν η γηπεδούχος Ομόνοια.
Χθες άνοιξε και η αυλαία στη Β’ Τοπική, ενώ τα αποτελέσματα και στις δύο κατηγορίες καταγράφονται συνοπτικά παρακάτω (πλούσιο και αναλυτικό φωτορεπορτάζ απ’ όλη την αθλητική κίνηση του Σαββάτου στην έντυπη έκδοση του «Θάρρους»).
 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Αρφαρά – Πάμισος Μ. 0-1
Ομόνοια – ΑΟ Φαραί 1-1
Εθνικός Μ. – Εράνη Φ. 1-1
Απόλλων Κ. – Δώριο 2-1
 
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Θουρία – ΑΠΣ Άρις Κ. 7-0
Βαλύρα – Νέος ΄Αρις 0-0
ΑΕ Λογγάς – Κορώνη 0-1
Χανδριναϊκός – Πανιώνιος 4-1
Αίαντας Κ. – Βλαχόπουλο 2-3
Κεραυνός Κ. – Άμφεια 2-1
Ρεπό: Ηρακλής Κυπαρισσίας

A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ενδιαφέροντα ματς σε Μεθώνη, Πύλο, Γαργαλιάνους, Σπερχογεία

Με τέσσερα ενδιαφέροντα ματς κλείνει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ΑΟ Μεθώνης υποδέχεται τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ο  νεοφώτιστος Τσικλητήρας Πύλου περιμένει τον φιλόδοξο Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων φιλοξενεί τον επίσης νεοφώτιστο ΑΣ Ανδρούσας, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας «κοντράρεται» με τον ΑΟ Κυπαρισσίας.
 
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ

Την παρθενική του νίκη θα επιδιώξει να πετύχει κόντρα στον φορμαρισμένο ΑΟ Διαβολιτσίου ο ΑΟ Μεθώνης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα και άσχημη εμφάνιση στο ματς της πρεμιέρας με τον Πάμισο Μεσσήνης.
Ο τεχνικός της ομάδας της  Μεθώνης, Παναγιώτης Βλαχόγιαννης και ο συνεργάτης του Νίκος Νικολόπουλος δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Χωρίς τους Γιάννη Μαυροειδάκο (τιμωρημένος) και Μάριο Βουρνά (ταλαιπωρείται από τραυματισμό) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Διαβολιτσίου.
Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης, ο άμεσος συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης και οι ποδοσφαιριστές τους θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.
 
Τ. ΑΓΡΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Με τον Γιώργο Μηλίτση (αντικατέστησε τον Θανάση Λακριντή, που μαζί με τον  άμεσο συνεργάτη του Κώστα Γεωργακόπουλο διέκοψαν στην αρχή της εβδομάδας τους τη συνεργασία τους με τους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων), στον πάγκο του φιλοξενεί τον ΑΣ Ανδρούσας ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων.
Η τριφυλιακή ομάδα βλέπει μόνο νίκη (μετά τη βαριά ήττα της πρεμιέρας με τον ΑΟ Φαραί).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει το συγκρότημα της Ανδρούσας, που προέρχεται από άσχημη εμφάνιση και βαριά ήττα στο Διαβολίτσι. Ο τεχνικός Κώστας Καλογερόπουλος και ο συνεργάτης του Απόστολος Παναγόπουλος θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Γιώργου Σιώτου (επαγγελματικές υποχρεώσεις), Μιχάλη Καντζιλιέρη, Ηλία Μαραγκούλια (ανέτοιμοι μετά τους τραυματισμούς τους). Αναμένεται δε να συμπεριληφθούν στην αποστολή οι Γιώργος Κάλλας, Κώστας Κοσμάς (ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους).
 
ΠΥΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.

Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στη σημερινή εντός έδρας συνάντηση με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο Τσικλητήρας Πύλου. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Ράλλης δεν θα έχουν και πάλι στη διάθεσή τους τον Γιώργο Μαρή (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του). Υπολογίζεται πάντως κανονικά ο Νίκος Βιδάκης (απουσίασε από τον αγώνα της πρεμιέρας με την Εράνη Φιλιατρών, μιας και βρισκόταν εκτός Μεσσηνίας για προσωπικούς λόγους).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι για να διατηρηθούν στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Ο προπονητής Σπύρος Τσίκινης και ο συνεργάτης του Ηλίας Μαστορέας προβληματίζονται για τη συμμετοχή των Γιώργου Μπάλλα, Κώστα Παπαβασιλόπουλου (για διάφορους λόγους).
 
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

«Σεφτέ» στις νίκες μετά τη λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, θέλει κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας ο ΑΟ Σπερχογείας. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα  του στην παρουσία του Ευθύμιου Δωδέκατου (τραυματίας).
Αξιόλογη εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα είναι ο στόχος της τριφυλιακής ομάδας για να παραμείνει στο «ρετιρέ». Ο τεχνικός Τάκης Παναγόπουλος θα έχει στη διάθεσή του και τον Μιχάλη Σιγέρη (απουσίασε από το ματς της 1ης αγωνιστικής με την Ομόνοια, καθώς την ίδια ημέρα παντρευόταν).

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 4.30 μ.μ.

Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Διαβολιτσίου: Η. Νικολόπουλος,  Αδαμόπουλος, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – ΑΣ Ανδρούσας: Σερεμέτης, Τσαούση, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Γιαννόπουλος, Καστανάς, Τσίρμπας
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – ΑΟ Κυπαρισσίας: Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς
 

 
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Επτά συναντήσεις για την 1η αγωνιστική

Επτά συναντήσεις διεξάγονται σήμερα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Οι τρεις είναι για τον 1ο όμιλο, όπου η ΑΕ Αβίας φιλοξενεί τον ΑΟ Ασπροχώματος, ο ΑΣ Μάνεσι «κοντράρεται» με τον ΠΑΟ Δόξα Καλαμάτας, ενώ ο Ηρακλής Καλαμάτας περιμένει τον Αστέρα Μικρομάνης.
Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι για τον 2ο όμιλο, με τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας να φιλοξενεί τον ΠΑΟ Καλλιθέας, τον Παπαφλέσσα Χώρας να «συγκρούεται» με τον ΑΟ Βέργας, τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας ν’ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και τον Ολυμπιακό Ανάληψης να «κοντράρεται» με τον ΑΟ Πατίστα.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής…
Ώρα 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Ασπροχώματος: Λάμιας, Παλλαδινός, Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Μάνεσι
ΑΣ Μάνεσι – Δόξα Καλαμάτας: Λουκάς, Μακρής, Τσέλο
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Αστέρας Μικρομάνης: Γκούμας, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – ΠΑΟ Καλλιθέας: Τουρλομούσης, Τσουκάλη, Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Βέργας: Τσεκούρας, Αντωνόπουλος, Κουτσαναστάσης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου: Καραπιπέρης, Βρυώνης, Γιαννέας
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Πατίστα: Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Ρέκκας
Ο αγώνας Ηρακλή Κυπαρισσίας – Νίκη Πλάτης ματαιώνεται