Ζητούν χώρο διαμονής στη «Μακαρία» οι Ρομά από το Πολυκλαδικό

Ζητούν χώρο διαμονής στη «Μακαρία» οι Ρομά από το Πολυκλαδικό

Μια πολύ σημαντική συνάντηση, από την οποία θα εξαρτηθούν πολλά, αναμενόταν να γίνει χθες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος των Ρομά Μεσσηνίας, Μαρίνος Αναστασόπουλος, θα είχε συνάντηση με τους αυθαίρετα διαμένοντες συμπατριώτες τους (80 περίπου οικογένειες) πίσω από το Πολυκλαδικό στην Αγία Τριάδα, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για τη μετακίνησή τους.
Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει, προτείνεται ο χώρος αυτός να είναι στη «Μακαρία», όπου οι Ρομά ζητούν από την Περιφέρεια να διαθέσει ένα ποσό, από αυτό που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  για την κατασκευή σχολείου, εκκλησίας και πολυιατρείου. Κατασκευές διαμονής δεν επιθυμούν, αλλά ζητούν νερό και ρεύμα για κάθε οικογένεια, η οποία θα είναι υπεύθυνη και για την πληρωμή των λογαριασμών.
Βέβαια, το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει νοικιαστεί από ιδιώτη, ο οποίος και έχει προχωρήσει στην καλλιέργειά του, μετά από συμφωνητικό με το Δήμο Μεσσήνης.
Πάντως, οι Ρομά, δηλώνουν ότι τόσο η «Μακαρία» όσο και η «Μπιρμπίτα» είναι χώροι που έχουν διατεθεί, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη στέγασή τους και κάθε άλλη δραστηριότητα είναι μη σύννομη.
Α.Π.