Η Καλαμάτα περιέθαλψε τους μετανάστες (φωτογραφίες και βίντεο)


Λίγο μετά την είδηση για τη θαλαμηγό με τους μετανάστες που βρέθηκε στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή τους στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Στο σημείο έφθασαν ο δήμαρχος Καλαμάτας μαζί με αντιδημάρχους, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, ο υπολιμενάρχης Καλαμάτας, άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, τέσσερα ασθενοφόρα, όπως και εκπρόσωποι φορέων. Επίσης, μεγάλη ήταν η συνδρομή των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, όπως και των Σαμαρειτών, οι οποίοι βοήθησαν για τη διαμόρφωση του χώρου, αλλά και σε όλη τη διαδικασία.
Όσο για τη θαλαμηγό, που είχε σβησμένα τα χαρακτηριστικά της, έδεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας με τη βοήθεια του ρυμουλκού ΑΡΤΕΜΙΣ IV, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή λόγω των έργων προστασίας των ακτών.
Το ρυμουλκό είχε ήδη παραλάβει ανοιχτά τα γυναικόπαιδα, ενώ στη θαλαμηγό βρίσκονταν όλοι οι άνδρες.
Λίγα λεπτά πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα άτομα στη στεριά, οπότε εκτυλίχτηκαν συγκινητικές σκηνές, με μωρά να κλαίνε, ενώ ανάμεσα στα παιδιά ήταν και ένα αυτιστικό αγόρι, το οποίο ο πατέρας του επέλεξε να το πάρει από τη χώρα του για να μην πάει στο στρατό. Τα πρώτα άτομα που καταγράφηκαν δήλωσαν Παλαιστίνιοι.
Η καταγραφή, πάντως, των ατόμων έγινε χωρίς αντιδράσεις, ενώ η βραδιά κύλησε ήρεμα.
Το πρωί δόθηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας πρωινό, ενώ και τα υπόλοιπα γεύματα έχει αναλάβει η Μητρόπολη, ύστερα από εντολή του μητροπολίτη Χρυσοστόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνση των μεταναστών από την Καλαμάτα το συντομότερο δυνατό, κάτι που ίσως γίνει και σήμερα το απόγευμα.
Π.Μπ.

http://youtu.be/HH7ix0DpCsk

http://youtu.be/4s8vDYLQj4k

http://youtu.be/6pRgjo5KFQE