Η πετσέτα πρόδωσε τον αγιογράφο – 15 χρόνια για χασισοφυτεία στην Ανδρούσα!

Η πετσέτα πρόδωσε τον αγιογράφο – 15 χρόνια για χασισοφυτεία στην Ανδρούσα!

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Μία, δύο, τρεις, στην τέταρτη χασισοφυτεία καίγεσαι! Έτσι την έπαθε αγιογράφος από την Ανδρούσα, καθώς, όπως είπε η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έχει δικογραφίες για 4 φυτείες.
Χθες, για την καλλιέργεια 70 φυτών σε δασώδη περιοχή, καταδικάσθηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί άλλη μια υπόθεση για καλλιέργεια 80 φυτών κάνναβης σε αποθήκη του σπιτιού του, όπου είχε εγκαταστήσει ειδικό σύστημα με λάμπες.
 
Από την πετσέτα
Όπως εξήγησε χθες στο δικαστήριο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, τον Ιούνιο του 2012 είχαν την πληροφορία ότι στη θέση «Κεραμίδι» στην Ανδρούσα ο συγκεκριμένος μαζί με άλλους καλλιεργεί χασίς. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή 70 χασισόδεντρα, με το ύψος τους να φτάνει ακόμα και τα 4 μέτρα! Τη φύλαξαν έως τις 3 Ιουλίου, αλλά δεν εμφανίσθηκε κανείς και αποφάσισαν να την ξεριζώσουν. Μέσα στη φυτεία δε βρήκαν τίποτε άλλο, πλην μιας πετσέτας την οποία έστειλαν για εξέταση DNA.
Μετά στην Αστυνομία στάλθηκε ανώνυμη επιστολή ότι ο συγκεκριμένος καλλιεργεί χασίς στο σπίτι του. Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν άλλα 81 φυτά να τα καλλιεργεί σε αποθήκη με λάμπες. Τον συνέλαβαν και εκεί αποδείχτηκε ότι δικό του DNA υπήρχε και στην πετσέτα που είχε βρεθεί στη φυτεία. Έτσι του αποδόθηκε και αυτή.
Επίσης, ο αστυνομικός είπε ότι το 2007 είχε κατηγορηθεί πάλι για καλλιέργεια χασίς.
 
Αρνήθηκε την κατηγορία
Κατά την απολογία του ο αγιογράφος αρνήθηκε ότι ήταν δική του η χασισοφυτεία στη δασώδη περιοχή, ενώ για όσα είχε στην αποθήκη του σπιτιού του, αν και δε δικαζόταν για αυτά, είπε ότι από τα 81 δέντρα θα μπορούσε να πάρει χασίς από 10-15.
Για τη χασισοφυτεία στο δάσος, είπε πως τριγύρω υπάρχουν κτήματα και εκείνη την περίοδο απασχολήθηκε σε αγροτικές εργασίες. Όταν δε, πήγαινε για δουλειά είχε μαζί του πετσέτα και φαγητό. Προσπάθησε να πείσει, λοιπόν, το Δικαστήριο ότι την πετσέτα που βρέθηκε στη φυτεία, μπορεί να την πήγε κάποιος άλλος ή κάποιο ζώο από εκεί που θα την είχε ξεχάσει.
Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο και οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές.