Θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην απόφαση να παραστούν τα μέλη του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ζητήσουν επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή της Καλλιρρόης, αλλά και να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα που θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, κατέληξε το Δ.Σ. Οιχαλίας κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η καθολική αντίδραση όλων όσοι τοποθετήθηκαν.
Δεκάδες κάτοικοι από την Καλλιρρόη και την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση, κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, διεκδικώντας την απόρριψη του ενδεχόμενου εγκατάστασης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε ιδιωτικό χώρο έκτασης 150 στρεμμάτων στην περιοχή.
Τις απόψεις τους μετέφερε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Αντ. Διαγούπης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση όλων σε μια τέτοια προοπτική, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να εναντιωθούν, ενώ ζήτησε από το συμβούλιο να μην προχωρήσει σε θετική γνωμοδότηση.
Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας ήρθε και «κούμπωσε» με τις απόψεις των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάθετα αντίθετος δήλωσε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, επισημαίνοντας την αντίθεση όλης της Δημοτικής Αρχής στο να μετατραπεί ο τόπος σε σκουπιδότοπο. Για μία ακόμη φορά ο κ. Μπάμης, κι αυτή ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, δήλωσε πως δεν είχε ιδέα, αλλά και πως ζήτησε ενημέρωση τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από το ΥΠΕΚΑ.
Μομφές για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Δημοτική Αρχή εξαπέλυσε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ελένη Αλειφέρη, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια. Δήλωσε αντίθετη στις όποιες εξελίξεις και πρότεινε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, που θα μεταβεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα μελετήσει το φάκελο της πρότασης.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δ. Νταλαχάνης, δήλωσε επίσης αντίθετος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία κατοίκων και πρότεινε μετάβαση τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να εκφραστεί η διαμαρτυρία.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικ. Γόντικας, Νικ. Πατσαρίνος, Σωτ. Παναγιωτόπουλος και Αριστ. Σταθόπουλος, ενώ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων δεν είχε ενημέρωση από κανέναν για το τι πρόκειται να γίνει στην Καλλιρρόη.