Καλώς να έρθει ο κ. υπουργός


Καλώς να μας έρθει την Κυριακή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, στην Καλαμάτα, αν και αύριο, απ’ ό,τι μάθαμε, θα κάνει μια βόλτα από την Πύλο. 
Φυσικά οφείλει να ακούσει το δήμαρχο Παν. Νίκα και το νέο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για θέματα αρμοδιότητάς του, μεταξύ αυτών και η ανάπλαση τμήματος της παραλιακής ζώνης. 
Από την άλλη πλευρά, όμως, ο υπουργός έχει υποχρέωση να ακούσει και την άποψη των χρηστών του λιμανιού Καλαμάτας. Θεωρούμε ότι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθέναν τι πρέπει να προταχθεί ως έργο στο λιμάνι και τι όχι. Όπως πρέπει να ακούσει και την απελθούσα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. 
Και μέσα σε όλα αυτά, ας λάβει υπόψη του το σημείωμα του γενικού του γραμματέα, ο οποίος επί της ουσίας δε βλέπει καμία σκοπιμότητα στο σημαντικό, από άποψης κόστους, έργο ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη. 
Είναι καιρός, η περίοδος που ζούμε το απαιτεί, να αφήσουμε στην άκρη την… ψηφοθηρία και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα και τη βελτίωση των υποδομών της πόλης. Από το Κάστρο μέχρι και λιμάνι της.  
Α.Π.