Με πολλά σκαμπανεβάσματα η Καλαμάτα ’80 ηττήθηκε 1-3 στο πρώτο φιλικό με τα Ταταύλα (φωτογραφίες)


Παρουσία 100 και πλέον φιλάθλων η Καλαμάτα ’80 έδωσε χθες στο Κλειστό της Παραλίας το πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι, με αντίπαλο τον ΑΟ Ταταύλα. Η απόδοση της τοπικής μας ομάδας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, με αρκετά προβλήματα συνοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι μόλις το 3ο παιχνίδι προετοιμασίας που δίνει για το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Επιπλέον ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης δοκίμασε διάφορα σχήματα και έχει στη διάθεσή του περίπου 3-4 φιλικά που προγραμματίζονται ακόμη και περίπου δέκα μέρες για το πρώτο σερβίς στον 2ο Όμιλο που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Οκτωβρίου.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο ΑΟΚ ’80 κέρδισε το πρώτο σετ με 25-21, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι (θα συμμετάσχουν στον 1ο όμιλο της Α2) που φάνηκαν πιο έτοιμοι, έκαναν την διαρκή «αντεπίθεση» και πήραν τη φιλική νίκη με 1-3 σετ. Ισοφάρισαν αρχικά με 22-25, πήραν 19-25 το 3ο και τελικά και το 4ο που αποδείχθηκε ιδιαίτερα συναρπαστικό εκτινάσσοντας το σκορ στο 29-30.
Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα η παρουσία του πρώην παίκτη της Καλαμάτας ’80 Σταύρου Παυλόπουλου σε ρόλο βασικού πασαδόρου στον ΑΟ Ταταύλα και του επίσης Μεσσήνιου Ανδρέα Τσουμελέα που αγωνίστηκε με τους φιλοξενούμενους και έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΓΕΜ.
Τον αγώνα «σφύριξε» ο Πάνος Χανδρινός, χωρίς να «χαριστεί» στην τοπική μας ομάδα, με τη βοήθεια του Ηλία Τσουμελέα και της Βενετίας Λιακουνάκου που ήταν στη γραμματεία.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Παναγιώτης Ντάκουρης-Γιώργος Αγγελής-Αντώνης Κάτσος): Μπουσούνης, Μανιατέας, Αποστολόπουλος, Κακαλέτρης, Μάνα, Γιατράκος, Βραχνάς, Περπινάκης, Εξαρχέας, Μακρυαλέας, Κωτσάκης, Δημητρακόπουλος, Μ. Σπάλλας.
ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ: Ρομπότης, Πουλής, Λοράνδος, Ανέστης, Κώτσης, Α. Αργυράκης, Μωραΐτης, Παυλόπουλος, Τσουμελέας.
Ευχαριστήρια πλακέτα
Πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου ΑΟ Ταταύλα, Νίκος Κώτσης, πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στον ομόλογό του της Καλαμάτας ’80, Κώστα Βλάσση, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες του σωματείου του για την φιλοξενία.
 
Νέο φιλικό σήμερα
Το ταξίδι της ομάδας του ΑΟ Ταταύλα στην Καλαμάτα έδωσε την ευκαιρία όχι για ένα, αλλά για δύο φιλικά. Το δεύτερο έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα και θα δώσει την ευκαιρία στους δύο προπονητές να διορθώσουν τα λάθη που εντόπισαν χθες.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας