Με πρωταγωνιστή τον Καλαντζή προκρίθηκε η Μαύρη Θύελλα – Αποκλείστηκε ο Μεσσηνιακός


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Καλαντζή  η Μαύρη Θύελλα πέρασε νικηφόρα από το Μεσολόγγι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος της Γ Εθνικής. Η τοπική μας ομάδα ήθελε αυτή τη νίκη όσο τίποτα άλλο ,για να καταφέρει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. 

Ο Καλαντζής άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό για την Καλαμάτα με κεφαλιά μετά από κόρνερ , το Μεσολόγγι ισοφάρισε προσωρινά στο 20ο λεπτό ,αλλά και πάλι ο έμπειρος Καλαματιανός επιθετικός με ένα όμορφο γυριστό σουτ στο 40ο λεπτό χάρισε την πολύτιμη νίκε και πρόκριση στη Μαύρη Θύελλα.

Αντίθετα ο Μεσσηνιακό δε τα κατάφερε στα Σαγέικα , αν και προηγήθηκε με τον Μανωλόπουλο στο 83ο λεπτό , τα Σαγέικα ισοφάρισαν με την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα και ήταν αυτά που πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου καθώς στην παράταση και συγκεκριμένα στο 107ο λεπτό πήραν τη νίκη με 2-1!

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ εθνικής η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει το ΠΦΟ Πανόπουλο


Σε ρυθμούς Κυπέλλου και οι δύο ομάδες της Γ Εθνικής της πόλη μας.
Δείτε εδώ την εξέλιξη των αγώνων.

Τέλος και στα Σαγέικα με το Μεσσηνιακό να τελειώνει από το κύπελλο με 2-1

2-1 Γκολ για τον Εθνικό, ο Μεσσηνιακός αν δεν απαντήσει άμεσα θα αποχαιρετήσει το Κύπελλο

Η παράταση έχει ξεκινήσει και πλέον η πρόκριση είναι ανοιχτή για τις δύο ομάδες

Τέλος και στα Σαγείκα και πλέον πάμε σε παράταση

Τέλος στο Μεσολόγγι η Καλαμάτα καταφέρνει να προκριθεί στον επόμενο γύρο με 2 γκολ του Χρήστου Καλαντζή

88 1-1 Ισοφάριση για τον Εθνικό, γκολ που μπήκε με πέναλτι που κέρδισε ο Εθνικός

 
83 0-1 γκολλλλλλ για το Μεσσηνιακό

Τα δύο παιχνίδια μένουν στο ίδιο αποτέλεσμα, κάτι που αν δεν αλλάξει στέλνει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ενώ το Μεσσηνιακό στην παράταση και τα πέναλτι αν χρειαστεί.
 
Το δεύτερο ημίχρονο έχει ξεκινήσει και για στους δύο αγώνες χωρίς να έχουμε κάποια αλλαγή στο σκορ.

Ημίχρονο και για τα δύο παιχνίδια, η Καλαμάτα έχει καταφέρει να προηγηθεί με 1-2 μέσα στο Μεσολόγγι ενώ ο Μεσσηνιακός που παίζει ουσιαστικά με τη δεύτερη ομάδα κρατά το 0-0 στα Σαγέικα

45: Η Καλαμάτα καταφέρνει να πάρει κεφάλι στο σκορ και να ολοκληρώσει το ημίχρονο με ένα φοβερό γκολ κάνοντας το 1-2

 
Η Καλαμάτα δείχνει να ελέγχει το παιχνίδι ενώ σε εξαιρετική μέρα είναι ο Οντβόνγκ που σήμερα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση αφού λύθηκε το πρόβλημα που είχε με το δελτίο του.
 
22: 1-1 ισοφάριση για την Καλαμάτα μετά από λάθη στην άμυνα

Το παιχνίδι στο Μεσολόγγι μόλις ξεκίνησε και η Καλαμάτα κατάφερε να σκοράρει κάνοντας το 0-1

 


Στο Μεσολόγγι για πρόκριση και αντεπίθεση η Καλαμάτα, παίζει και ο Οντβόνγκ
Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται από χθες το βράδυ η αποστολή της Καλαμάτας, που αντιμετωπίζει σήμερα (3.00 μ.μ.) στο Μεσολόγγι την τοπική ομάδα, για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Επιδίωξη του Μίλτου Γκόφα, που κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι της Μαύρης Θύελλας, αλλά και των ποδοσφαιριστών του, είναι ν’ αποτελέσει το σημερινό ματς το έναυσμα για την αγωνιστική αντεπίθεση της ομάδας. Ταυτόχρονα, αποτελεί στόχο για ένα σωματείο όπως είναι η Καλαμάτα, η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, οπότε αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγάλη σημασία έχει η αναμέτρηση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που χρειάζεται έντονα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να επανέλθει και ψυχολογικά. Ο νέος τεχνικός της Μαύρης Θύελλας μπορεί να κράτησε κλειστά τα χαρτιά του τις προηγούμενες ημέρες, όμως χθες μέσα από την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την προπόνηση που έγινε στο στάδιο νωρίς το πρωί, φάνηκε ότι είναι έτοιμος να προβεί σε αλλαγές. Το κυριότερο όλων, ότι θα παρατάξει την Καλαμάτα με ξεκάθαρους επιθετικούς προσανατολισμούς, κάνοντας κάποιες διαφοροποιήσεις και σε θέματα τακτικής αντιμετώπισης. Θετική εξέλιξη αποτελεί  η ενσωμάτωση του Οντβόνγκ, που θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα και θ’ αποτελέσει μαζί με τους Καλαντζή και Αθανασόπουλο τους κύριους επιθετικούς άξονες της Μαύρης Θύελλας.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα θα παραταχθεί με 4-4-2 και τους Κολοβούρη, Τσόπελα, Καντούτση, Τριανταφυλλάκη, Ζαχαρόπουλο, ν’ αποτελούν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Τσιμικλής, Μπελεβέτης, Καραχάλιος και Καλαντζής, τους τέσσερις στη μεσαία γραμμή. Ο Χρήστος Καλαντζής θα ξεκινήσει αριστερά, και ο Καραχάλιος δεξιά, ενώ στην κορυφή το δίδυμο των Αθανασόπουλου και Οντβόνγκ. Την αποστολή συμπληρώνουν ακόμη οι Ρηγανάς, Α. Καλογερόπουλος, Πούτσης, Τσιρίλο, Ρήγας, Ηλιόπουλος, Γεωργακόπουλος, Σοφός και Βασιλόπουλος.
Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Σκαρλάτος, οι τραυματίες Ι. Καλογερόπουλος, Κάνιστρας και Κωνσταντόπουλος, καθώς επίσης και οι ποδοσφαιριστές που δεν συμπεριλαμβάνονταν στα πλάνα του κ. Γκόφα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Με αισιοδοξία και 19 παίκτες στα Σαγέικα

Με αισιοδοξία ότι το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπορεί να συνδυαστεί με ανάλογη πορεία στο κύπελλο αναχωρεί σήμερα το πρωί για τα Σαγέικα η αποστολή του Μεσσηνιακού. Η καλαματιανή ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 3 μ.μ. τον τοπικό Εθνικό, με «οδηγό» τη σπουδαία από κάθε άποψη νίκη της περασμένης Κυριακής με σκορ 5-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο προπονητής Δημήτρης Τσάκωνας όμως σκοπεύει να αλλάξει τη …συνταγή της επιτυχίας, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το κύπελλο, το οποίο δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αδιάφορο για τους «πράσινους».
Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι ανέτοιμοι Μπιμπίρης και Μερκούρης και προκειμένου να «αποφορτιστούν» εν όψει της δύσκολης συνέχειας οι Τσουλάκος, Χελάς, Δασκαλάκης και Κυριακόπουλος.
Στη 19άδα έχουν συμπεριληφθεί οι εξής ποδοσφαιριστές: Ζησιμάτος, Κόκκαλης, Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Μπιζίμης, Μπαστακός, Κουκούτσης, Σπανός, Μπεγέτης, Σταματελόπουλος, Κουρέας, Πουλάκος, Μανωλόπουλος, Τσουκάλης, Νινιός, Αργυρόπουλος, Γαβράς, Ταχματζίδης, Βιτάλι.
 
 
 
 
 
 
ΚΥΠΕΛΛΟ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Πρόγραμμα-Διαιτητές 4ου Ομίλου
Σήμερα, 3 μ.μ.

Δημοτικό γήπεδο Μεσολογγίου: Μεσολόγγι-Καλαμάτα: Γιώργος Μιχαηλίδης (Γιάννης Φλώτσιος-Θεοφάνης Φλώτσιος) από την ΕΠΣ Βοιωτίας και παρατηρητής ο Ανδρέας Λαγός (Αχαΐας).
Δημοτικό γήπεδο Άρτας: ΑΕ Καραϊσκάκης-Πανόπουλο: Δημήτρης Γιαφης (Αντώνης Πυλαρινός-Κώστας Καλαμπόκης) από την ΕΠΣΜ Αιτωλοακαρνανίας και παρατηρητής ο Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου).
Γήπεδο Παναχαϊκής: Ατρόμητος Αχαΐας-ΠΑΟ Βάρδας: Κώστας Γιαννόπουλος (Δημήτρης Γεωργακόπουλος-Κώστας Τριανταφύλλου) από την ΕΠΣ Αρκαδίας και παρατηρητής ο Αριστείδης Ντάσιος (Κορινθίας).
Δημοτικό γήπεδο Σαγέικων: Εθνικός Σαγέικων-Μεσσηνιακός: Χρήστος Κούλης (Άγγελος Πήττας-Χρήστος Λάττας) από την ΕΠΣ Ηλείας και παρατηρητής ο Γρηγόρης Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας).