«Μπατζανάκηδες» μπήκαν σε αυλή σπιτιού για την… ανάγκη τους αλλά οι δικαστές δε τους πίστεψαν


Σε φυλάκιση 3 μηνών έκαστος, με 3ετή αναστολή, καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο «μπατζανάκηδες» που συνελήφθησαν σε αυλή σπιτιού στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, άκουσε φωνές, βγήκε στη βεράντα και είδε στην αυλή δύο άντρες να τσακώνονται και ο ένας να περνάει χειροπέδες στον άλλον. Όπως έμαθε στη συνέχεια, μια γειτόνισσα είδε δύο άντρες στον κήπο και κάλεσε την Αστυνομία.
Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε ότι ειδοποιήθηκαν και όταν πήγαν στο σημείο, είδε δύο ύποπτα άτομα στην αυλή του σπιτιού. Πήδηξε κι αυτός από τα κάγκελα, ήρθε στα χέρια με τον έναν, τον οποίο κατάφερε να συλλάβει, ενώ ο άλλος προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά τον έπιασαν οι συνάδελφοί του. Στο σημείο που έπιασε τον πρώτο, βρέθηκε ένα κατσαβίδι, ενώ ένα παράθυρο στο ισόγειο είχε εμφανή σημάδια παραβίασης.
Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, που παρευρέθη χθες στη δίκη, είπε κατά την απολογία του ότι με τον «μπατζανάκη» του είχαν πάει για καφέ στην παραλία και επέστρεφαν με τα πόδια. Στην αυλή του σπιτιού ισχυρίσθηκε ότι μπήκαν για να… κάνουν την ανάγκη τους, γιατί τους έμοιαζε εγκαταλελειμμένο.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο τους καταδίκασε για απόπειρα απλής κλοπής.
Β.Β.