Πρωταγωνίστρια του φετινού καλοκαιριού η Καλαμάτα


Το γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό επιβεβαίωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέροντας ότι οι τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να ανέλθουν στα 11,5 δισ. ευρώ.

Η υπουργός προανήγγειλε επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ελλάδας μέσω διαδικτύου για το διάστημα Οκτωβρίου – Απριλίου, με στόχο να επηρεαστεί κατά το δυνατόν θετικότερα για την Ελλάδα η απόφαση των ξένων για τον τόπο που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Το ύψος της φετινής καμπάνιας θα ανέλθει στα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9 εκατ. ευρώ πέρυσι, από τα οποία 3 εκατ. ευρώ αφορούν τις δαπάνες συμμετοχής του ελληνικού τουρισμού σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Ανακοινώθηκε ταυτόχρονα ότι θα τρέξει ειδική καμπάνια στην αμερικανική αγορά, αλλά και η διοργάνωση ελληνορωσικού επιχειρηματικού συνεδρίου στην Ελλάδα το 2014.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την προβολή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως προορισμών για ταξίδια σύντομων αποδράσεων (city brakes).

Η ρωσική αγορά με αύξηση 47% και η αμερικανική με 27% κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των χωρών προέλευσης τουριστών για φέτος. Πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού αναδείχθηκαν η Καλαμάτα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Κως.
newsbomb.gr