Στην Καλαμάτα οι μετανάστες, μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες και παιδιά (φωτογραφίες και βίντεο)


Νέα ενημέρωση 13:50
Με ηρεμία κύλησε η νύχτα και πριν λίγο δόθηκε και το μεσημεριανό στους μετανάστες.
Οι Αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν τους μετανάστες στην Αθήνα με το συντομότερο σενάριο να συμβεί αυτό, αύριο το απόγευμα.


Νέα ενημέρωση 4:00
Λίγα λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα έφθασε στο λιμάνι της Καλαμάτας ρυμουλκούμενη η θαλαμηγός με τους  73 λαθρομετανάστες από τη Συρία, εκ των οποίων 44 είναι άνδρες, 11 γυναίκες και 18 παιδιά.
Αφού έγινε η καθιερωμένη απογραφή των ατόμων μπήκαν στις αποθήκες του Τελωνείου όπου εθελοντές τους πρόσφεραν ρούχα και φαγητό.
Ανάμεσα στους μεταφερόμενους υπάρχουν μικρά παιδιά έως και 5 μηνών όπως και τρίδυμα αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Για προληπτικούς λόγους ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, απο την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους μετανάστες, χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, εθνικότητα ή θρήσκευμα! Το πρωί τους διενεμήθη πρωινό ρόφημα και φαγητό και έπεται μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για το βράδυ.


Σε συναγερμό τέθηκαν όλοι οι φορείς της Καλαμάτας αμέσως μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε ανοιχτά της Πύλου θαλαμηγός με 73 λαθρομετανάστες. Αμέσως ετοιμάστηκε η αποθήκη του λιμενικού ταμείου για να τους φιλοξενήσει τις πρώτες ημέρες.
Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε ο Δήμαρχος της Καλαμάτας κ. Νίκας , ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ Αλευράς ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ κ. Δημακογιάννης , αντιδήμαρχοι , εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού,υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου καθώς και άλλοι φορείς.

Άπαντες βοήθησαν ώστε να ετοιμαστεί ο χώρος να υποδεχτεί τους παράνομους μετανάστες ,με όσο δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Στο σημείο βρίσκονται και 4 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο όποιον χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε λίγα λεπτά το ρυμολκούμενο πλοίο αναμένεται με τους 73 επιβάτες,που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Σύριοι , στο λιμάνι της Καλαμάτας. 
 


Θαλαμηγός με 73 άτομα, πιθανόν παράνομους μετανάστες,θα καταπλεύσει,  τις πρώτες πρωινές ώρες , στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Η θαλαμηγός 60 ν.μ. νότια της Πύλου ζήτησε συνδρομή λόγω καύσιμων. Στο σημείο έσπευσε φορτηγό πλοίο και συνοδεία πλωτού σκάφους αρχικά ξεκίνησε για το λιμάνι της Πύλου και εν συνεχεία αποφασίστηκε να οδηγηθεί στην Καλαμάτα, όπου και αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα.

Ακόμα  δεν έχουν γίνει γνωστά, τα στοιχεία και η προέλευση του σκάφους, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου, μετέφερε περίπου 73 μετανάστες.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

http://youtu.be/HH7ix0DpCsk

http://youtu.be/4s8vDYLQj4k

http://youtu.be/6pRgjo5KFQE