Χέρι βοήθειας από την Αστυνομία ζητά η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας

Χέρι βοήθειας από την Αστυνομία ζητά η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας

Για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στην Καλαμάτα
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Την αναγκαιότητα να εντείνει τη δραστηριότητά της η Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων στην Καλαμάτα όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, την παράνομη στάθμευση, το παρεμπόριο, την ευρυθμία λειτουργίας της Κεντρικής Αγοράς και του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου, επισημαίνει ο δήμαρχος σε επιστολή του προς τον ταξίαρχο, διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο.
Ζητεί, δε, να εντείνει τη δραστηριότητά της η ΕΛΑΣ, ιδίως μετά την κατάργηση των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών, καθώς ο Δήμος με δυσκολία κατορθώνει – με το υπάρχον προσωπικό – να επιτηρήσει την ελεγχόμενη στάθμευση.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του σημειώνει: «Μετά την κατάργηση των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών έχουν ενταθεί τα προβλήματα κυκλοφορίας στην πόλη της Καλαμάτας, με δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία της και τη διαβίωση των κατοίκων και των επισκεπτών.
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι πολλά και ο Δήμος, με το προσωπικό που διαθέτει, προσπαθεί με ένταση και πολύ κόπο να επιτηρήσει την ελεγχόμενη στάθμευση, με δυνάμεις που ελάχιστα επαρκούν, αλλά φέρουν εις πέρας το συγκεκριμένο έργο με φιλότιμο (έχει συγκροτηθεί το Τμήμα Ελέγχων & Επιδόσεων, όπου υπάγεται η συγκεκριμένη δραστηριότητα).
Παρακαλούμε, επομένως, να εντείνει τη δραστηριότητά της η Ελληνική Αστυνομία, όσον αφορά στις εξής παραμέτρους:
1. Αγοραστική λειτουργία: Υπάρχει έντονη ανάγκη αστυνόμευσης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάθε Τετάρτη και Σάββατο, το πρωί, όταν λειτουργεί η λαϊκή αγορά οπωροκηπευτικών με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ανάλογη είναι η ανάγκη στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (Αγία Τριάδα) κάθε Πέμπτη πρωί
2. Ράμπες ΑμεΑ: Η επιτήρηση για την αποτροπή παράνομης στάθμευσης μπροστά στις ράμπες ΑμεΑ επιβάλλεται, προκειμένου αυτές να παραμένουν ελεύθερες για τη διάβαση ατόμων με αναπηρία, μητέρων με μικρά παιδιά στο καροτσάκι, ατόμων με προβλήματα κινητικότητας κ.ά.
3. Παράνομη στάθμευση: Ιδιαίτερη ανάγκη υφίσταται για την αποτροπή του διπλοπαρκαρίσματος και της παράνομης στάθμευσης που εμποδίζει τη διέλευση οχημάτων
4. Πεζόδρομοι και πεζοδρόμια: Η προστασία των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων είναι επιτακτική ανάγκη, για να μπορούν να περπατούν οι πεζοί
5. Παρεμπόριο: Η δραστηριοποίηση της ΕΛΑΣ στον έλεγχο του παρεμπορίου, στο οποίο επιδίδονται σε μεγάλο βαθμό αθίγγανοι, είναι αδήριτη ανάγκη
6. Σύνδεσμος: Ζητούμε να ορίσετε αστυνομικό υπάλληλο ως σύνδεσμο μεταξύ Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και Δήμου Καλαμάτας, για θέματα κυκλοφορίας».