Χρ. Καλαντζής: «Για μας τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα»

Χρ. Καλαντζής: «Για μας τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα»

Δηλώσεις στο «onsports.gr» έκανε  χθες, λίγες ώρες μετά το νικηφόρο παιχνίδι στο Μεσολόγγι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα της Καλαμάτας, Χρήστος Καλαντζής,  ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο θεσμό του Κυπέλλου, όσο κυρίως στο άσχημο ξεκίνημα της ομάδας στο θεσμό του πρωταθλήματος, αλλά και στην απόφαση που είχε πάρει το καλοκαίρι να σταματήσει την ενεργό δράση.
Χθες η Καλαμάτα κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη φέτος, έστω και στο Κύπελλο…
«Για την Καλαμάτα πιο σημαντικό να νικάμε στο πρωτάθλημα. Το Κύπελλο είναι κάποια παιχνίδια παραπάνω, προκειμένου να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα. Το σημαντικό για την Καλαμάτα είναι να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η νίκη στο Μεσολόγγι δίνει καλή ψυχολογία και στον νέο προπονητή, τον Μίλτο Γκόφα, προκειμένου να είναι πιο ήρεμος και ορεξάτος. Βοηθά και κάποια παιδιά να ανεβάσουν την ψυχολογία τους, ενόψει της συνέχειας».
 
Σας επηρέασε το κακό ξεκίνημα;
«Εμένα προσωπικά όχι, γιατί ξέρω πως η ομάδα έχει δυνατότητες, ενώ υπάρχει ακόμη χρόνος, καθώς είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα, έγιναν λάθη, σαφώς υπάρχουν προβλήματα, αλλά όλοι μας μέσα στην ομάδα προσπαθούμε να τα λύσουμε. Γνωρίζουμε εξάλλου, ότι οι τρεις ήττες ήταν συγκυριακές. Ολοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Καλαμάτα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έχουμε μείνει πίσω, με μηδέν βαθμούς. Για εμάς ξεκινάει το πρωτάθλημα την Κυριακή και το εντός έδρας ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης είναι ζωής και θανάτου».
 
Φέτος το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ενώ και ο 4ος όμιλος έχει ομάδες δυνατές και ιστορικές. Τι εικόνα έχεις για τους αντιπάλους;
«Δεν έχω πλήρη εικόνα για τις ομάδες του ομίλου. Πάντως, από τα τρία πρώτα παιχνίδια της Καλαμάτας, δεν είδα κάποια ομάδα να με εντυπωσιάσει. Το ότι χάσαμε σε όλα, είχε να κάνει με τη δική μας εμφάνιση και απόδοση που δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Θεωρώ ότι αν βρούμε ρυθμό, θα αποδείξουμε ότι η Καλαμάτα είναι από τα φαβορί για την άνοδο».
 
Μετά το τέλος της περσινής σεζόν, ανακοίνωσες πως αποχωρείς από ην ενεργό δράση, αλλά στο τέλος του καλοκαιριού αποφάσισες να παίξεις στην Καλαμάτα. Τι μεσολάβησε;
«Η απόφαση ήταν να σταματήσω το ποδόσφαιρο μόλις τέλειωσε η περσινή σεζόν. Από την Καλαμάτα το σεβάστηκαν αυτό και δεν με ενόχλησαν. Ήξεραν ότι αν ήθελα να παίξω, θα τους το έλεγα. Ο λόγος που είχα πάρει αυτή την απόφαση ήταν γιατί ήθελα να επιστρέψω στην Καλαμάτα μετά από οκτώ χρόνια. Μετά από σκέψη σκέφτηκα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κάτι καλό φέτος. Επικοινώνησα με τη διοίκηση και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε».
 
Και φαίνεται πως σιγά-σιγά βρίσκεις τα πατήματά σου, όπως έδειξες και με τα δύο γκολ χθες στο Μεσολόγγι…
«Ξέρω τον εαυτό μου και ποιες είναι οι δυνατότητές μου. Στα πρώτα ματς δεν ήμουν σε καλή κατάσταση και δικαίως υπήρχε γκρίνια από τον κόσμο. Δεν είχα κάνει προετοιμασία με την ομάδα, ενώ ολόκληρο το καλοκαίρι δεν είχα κάνει καθόλου προπόνηση. Τώρα νιώθω αγωνιστικά πιο έτοιμος και έχω πολλά να προσφέρω. Κάνω υπομονή και θα δώσω τις απαντήσεις μου μέσα στο γήπεδο».
 


Μ. Γκόφας: «Νέα αρχή με τον κόσμο οδηγό»
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Tην ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» ο τεχνικός της Καλαμάτας Μίλτος Γκόφας, ο οποίος φανερώνει και την αισιοδοξία του για την ανατροπή της μέχρι τώρα αγωνιστικής εικόνας της Μαύρης Θύελλας… «Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια και η απόδοση της ομάδας ήταν πραγματικά πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο. Θα πρέπει να κρατήσουμε την εμφάνιση αυτή ως σταθμό για τη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 65΄ υπήρξε μια μικρή κάμψη, όμως κρίνεται λογική εξαιτίας της κούρασης, του άγχους που έφερε η ανάγκη για τη νίκη και τον σφυριγμάτων του συγκεκριμένου διαιτητή. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, έκαναν ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόμασταν, κάτι που έγινε μάλιστα μέσα από πολύ καλή εμφάνιση. Είμαι βέβαιος ότι σταδιακά και μέσα από τη δουλειά η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς. Άλλωστε υπάρχει ταλέντο, ποιότητα και ιδιαίτερο βάρος για μια ομάδα όπως η Καλαμάτα», ανέφερε αρχικά ο πολύπειρος τεχνικός, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη των φιλάθλων … «Πιστεύω ότι μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα βαθμολογικά δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα για άσχημα αποτελέσματα στα  παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης απ’ αυτό με την ΑΕ Καραϊσκάκης την προσεχή Κυριακή και γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ευελπιστώ ότι θα κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα και θέλουμε οδηγό μας τον κόσμο. Τον θέλουμε τώρα που είναι τα δύσκολα και ξέρω πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος της Καλαμάτας», δήλωσε στο «Θάρρος» ο κ. Γκόφας, ο οποίος ευελπιστεί ότι η νίκη στο Κύπελλο θα δώσει το έναυσμα για την αγωνιστική αντεπίθεση της Μαύρης Θύελλας. Το ευχάριστο είναι πως στην προσπάθεια αυτή οι λύσεις θα είναι από δω και μπροστά περισσότερες. Ο Οντβόνγκ ενσωματώθηκε ήδη, ενώ από αύριο – για σήμερα το πρόγραμμα έχει ρεπό – μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς οι Γεωργακόπουλος και Κάνιστρας. Το ίδιο θα γίνει και με τον Αντώνη Καλογερόπουλος, που λόγω ενός μικροτραυματισμού στη γάμπα δεν πήγε στο Μεσολόγγι, τον Σκαρλάτο που εξέτισε την ποινή του, καθώς επίσης και τους Αθανασόπουλο, Μπελεβέτη, οι τραυματισμοί των οποίων δεν είναι σοβαροί. Στα συν πρέπει να προσθέσουμε και την επιστροφή του Ντία Αλιού από τη Γαλλία, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Μεσολόγγι.