Χωρίς λάθη θέλει τη νίκη για νέο ξεκίνημα η Καλαμάτα

Χωρίς λάθη θέλει τη νίκη για νέο ξεκίνημα η Καλαμάτα

Η ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΜΕΤΡΑ  3 ΣΤΑ 3 ΑΛΛΑ ΔΕΝ «ΦΟΒΙΖΕΙ» ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΨΥΧΩΜΕΝΗ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Με την ελπίδα ότι η εκτός έδρας νίκη επί του Μεσολογγίου για το θεσμό του Κυπέλλου θα δώσει το έναυσμα για την απόλυτη αγωνιστική αντεπίθεση της ομάδας στο πρωτάθλημα, που είναι άλλωστε και ο μεγάλος της στόχος, ξεκινά σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας η προετοιμασία της Μαύρης Θύελλας για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης.
Ο προσεχής αντίπαλος της Καλαμάτας μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο κάθε άλλο παρά φόβητρο μπορεί ν’ αποτελέσει για τη σοβαρή, καλή και ψυχωμένη ομάδα του Μίλτου Γκόφα. Άλλωστε οι τρεις νίκες της στο πρωτάθλημα, ήρθαν πολύ  δύσκολα και με ομάδες που δεν θεωρούνται δυνατά χαρτιά στον 4ο όμιλο. Η ΑΕ Καραϊσκάκης νίκησε πολύ δύσκολα στην πρεμιέρα τον αδύναμο Πανναυπλιακό (2-1), επικράτησε με δόση τύχης στην 2η αγωνιστική του Εθνικού Σαγέικων (0-1), ενώ τέλος ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχητικής Βάρδας με σκορ 1-0 στο ματς της 3ης αγωνιστικής. Οι πληροφορίες αλλά και οι αριθμοί δείχνουν μια ομάδα σφιχτή αμυντικά, που επικεντρώνεται στο να ελέγχει το ρυθμό, κρατώντας χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι. Δεν διαθέτει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της, αλλά είναι πολύ μαχητική και σκληρή ως σύνολο.
Τα παραπάνω τα γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλύτερα ο Μίλτος Γκόφας, που ξέρει, μιας και θεωρείται δάσκαλος στο κομμάτι της ψυχολογίας, τι πρέπει να κάνει για ν’ ανοίξει το δρόμο της επιτυχίας στους παίκτες του.  Το σίγουρου είναι ότι πρέπει να δουλέψει πολύ στον αμυντικό τομέα, προκειμένου να εξαλείψει τις αδυναμίες που έχουν φανεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για τραγικά λάθη, όπως ήταν αυτά που έγιναν στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Μάλιστα ίσως  χρειαστεί ο κ. Γκόφας να προβεί  σε αλλαγές προσώπων, αφού κάποιοι από τους αμυντικούς δεν δείχνουν να διανύουν αρκετά καλή περίοδο φόρμας.
Από την άλλη με την ενσωμάτωση του Οντβόνγκ και τη σταδιακή άνοδο του Καλαντζή, αλλά και του Αθανασόπουλου, τη βελτίωση του Καραχάλιου και το «μπάσιμο» του Γεωργακόπουλου, ο οποίος επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, η ομάδα δείχνει πολύ ισχυρή επιθετικά και το βέβαιο είναι ότι εξαρτάται κυρίως απ’ αυτή το εάν θα βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
 
Καταλυτικός ο ρόλος του κόσμου
Στην προσπάθεια για κατάκτηση του 1ου τριπόντου, καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι παίκτες της Καλαμάτας χρειάζονται τους φιλάθλους στο πλευρό τους και τους θέλουν με πολύ υπομονή και συνεχή παρότρυνση. Βεβαίως το ίδιο θέλει και η διοίκηση, γνωρίζοντας την ώθηση σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και τη βοήθεια στο οικονομικό, κάτι που κρίνεται αναγκαίο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.
Στα αγωνιστικά τέλος, οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν μετά το χθεσινό ρεπό στο γήπεδο και η προπόνηση στις 3.30 στο Δημοτικό Στάδιο, θ’ ανοίξει το δρόμο της προετοιμασίας. Αναμένεται η ενσωμάτωση των Γεωργακόπουλου, Κάνιστρα και Αντώνη Καλογερόπουλου, όπως επίσης και του Αλιού, καθώς και του Βασίλη Σκαρλάτου που εξέτισε την  ποινή του.