Επίσκεψη της Π.Υ. Καλαμάτας στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο


Στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο της Μητρόπολης Μεσσηνίας βρέθηκε χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.                                                      
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία έχει ως στόχο την αναγνώριση της συμβολής των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, ειδικά στη σύγχρονη εποχή, κατά την οποία παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο μέσω του εθελοντικού τους έργου, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της παροχής υποστήριξης στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των εγγονιών τους. Αυτού του είδους η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον αν οι ίδιοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και καλή ποιότητα ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας πραγματοποίησε τη συμβολική επίσκεψη, συμβάλλοντας έτσι στον εορτασμό της ημέρας, στην ενδυνάμωση και ενθάρρυνση των ατόμων τρίτης ηλικίας, αλλά και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενεργούς δράσης της ευρύτερης κοινωνίας προς την κατεύθυνση αυτή.