«Μάνα κουράγιο» η νέα του παραγωγή του Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος

«Μάνα κουράγιο» η νέα του παραγωγή του Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος

Πρόβες για τη νέα του παραγωγή της χειμερινής σεζόν 2013-2014 ξεκινά τις επόμενες ημέρες το Θεατρικό Σχήμα Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος.
Πρόκειται για το αντιπολεμικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Μάνα κουράγιο», που θα ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη.
Παγκόσμια σκηνή. Σε όποιο σημείο και να κοιτάξεις στο χάρτη, ο πόλεμος με χίλια πρόσωπα με διάφορους σκοπούς. Στρατιωτικός, οικονομικός, θρησκευτικός. Μία κοινωνία μέσα στην οποία ο άνθρωπος έχει χάσει τον εαυτό του και έχει παραδώσει την ταυτότητά του στις δομές μαζικής ισχύος στις οποίες ανήκει, και στα διάφορα οικονομικά συμφέροντα. Ο Μπρεχτ με το «Μάνα κουράγιο» σείει τα θεμέλια της κοινωνίας μας αναδεικνύοντας και καταγράφοντας τα ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου στο πρόσωπο μιας μάνας με δύο γιους και μια κόρη. Αυτή η Μάνα ακολουθώντας πολεμικές συρράξεις κυνηγάει το εμπορικό κέρδος και μόνο. Όποιο κέρδος είναι αυτό, που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από έναν πόλεμο. Ο πόλεμος γι’ αυτήν είναι μία ευκαιρία να αγοράσει φθηνά και να πουλήσει ακριβά. Όπως, όμως, όλες οι επιλογές στη ζωή μας, θα έχει και αυτή το τίμημά της. Πόσο, όμως, είμαστε ικανοί να καταλάβουμε το τίμημα αυτό;
Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο στις αρχές Φεβρουαρίου.