Ομιλία του Γ. Πασχαλίδη σε εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών

Ομιλία του Γ. Πασχαλίδη  σε εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών

Ομιλία του ερευνητή – συγγραφέα, Γιώργου Πασχαλίδη, θα δοθεί σήμερα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με θέμα «Οι τρεις τρόποι λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου (εφαρμογή σε υγεία, εκπαίδευση, ανθρώπινες σχέσεις)».
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και η Ομάδα Φίλων Καλαμάτας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
 
Ερευνητής και συγγραφέας
Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι βραβευμένος ερευνητής και συγγραφέας με σπουδαίες ανακαλύψεις που αφορούν στη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Τη γνώση αυτή κοινοποιεί στην ανθρωπότητα μέσα από τα έξι βιβλία του, που έγιναν best sellers στην Ελλάδα. Τα τρία πρώτα βιβλία έχουν ήδη μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφορούν από το Αmazon.
Έχει βραβευθεί με το Διεθνές Βραβείο “Giuseppe Sciacca” 2010 (Pontificia Universita Urbaniana), καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε για πρώτη φορά, στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροεπιστημών & Βιολογικής Ψυχιατρικής στη Νέα Ορλεάνη, την κορυφαία σημασίας για την ανθρωπότητα ανακάλυψή του, το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας. Τον Οκτώβριο 2012 παρουσίασε τις ανακαλύψεις του στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής Ψυχιατρικής στο Αμβούργο και το Νοέμβριο 2012 το μοντέλο Τri-Αnthropo-Τype Paschalidis στην εκπαίδευση στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας στη Μαδρίτη.
Επίσης, το Μάρτιο 2013, στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας στη Μόσχα, παρουσίασε με τεράστια επιτυχία και ανταπόκριση από την ιατρική επιστημονική κοινότητα την ανακάλυψή του για την ανθρώπινη τυπολογία και τους τρεις τρόπους λειτουργίας του ανθρωπίνου εγκεφάλου, η οποία ερμηνεύει τις ατομικές διαφορές και δίνει λύσεις για την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
 
Η λειτουργία του εγκεφάλου
Ο ίδιος το Σεπτέμβριο 2013 παρουσίασε την εργασία του «Αποτελεσματική διδασκαλία με βάση την εφαρμογή του μοντέλου Tri-Anthropo-Types Paschalidis στην εκπαίδευση» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης WCE 2013 στο Λονδίνο.
Στις ομιλίες, στα βιβλία του και στα συνέδρια ο Γιώργος Πασχαλίδης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να θέσει σε λειτουργία τον εγκέφαλό του, ώστε η σκέψη του να μη τον εμποδίζει, αλλά να τον υποστηρίζει, για να συντηρεί τον εαυτό του και το σώμα του.
Η ζωή και το έργο του είναι μια προσφορά στον άνθρωπο και την επιστήμη. Οι ανακαλύψεις του απαντούν στα ερωτήματα και δίνουν λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και παράλληλα προσφέρουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα για αυτογνωσία και ετερογνωσία, που οδηγούν στην ψυχική και σωματική υγεία και, τελικά, στην ευτυχία. 
Η τυπολογία του Γιώργου Πασχαλίδη είναι αυστηροί βιολογικοί κανόνες, ενσωματωμένοι στα γονίδιά μας, με σκοπό να υπηρετήσουν την εξέλιξη του ανθρώπου, όπως προβλέπεται από το σχέδιο της Δημιουργίας.
Στα βιβλία του, πέρα από τις ριζοσπαστικές γνώσεις για τη ζωή και τον κόσμο, ο συγγραφέας δίνει ένα νέο απόλυτα ρεαλιστικό ορισμό για την αγάπη και τον παλιό μεγάλο εχθρό του ανθρώπου: την κατεστημένη του λογική.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι όλα τα βιβλία του Γ. Πασχαλίδη είναι μια προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο γιατί η αγάπη είναι η κύρια θεματολογία τους. Όλα τα βιβλία του είναι σημαντικά, καθώς οι πληροφορίες που περιέχουν είναι συμπληρωματικές και στοχεύουν στη θεμελίωση και εγκαθίδρυση στα νευρωνικά εγκεφαλικά δίκτυα ενός εντελώς νέου τρόπου σκέψης που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον ορθό τρόπο ζωής.

Της Βίκυς Βετουλάκη