Ο Παν. Μπασάκος ανταπαντά στο δήμαρχο Δυτικής Μάνης


Απάντηση στην απάντηση που έδωσε προχθές στο «Θ» ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, δίνει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Μάνη», Π. Μπασάκος.      
Ο κ. Μπασάκος αναφέρει τα εξής:
«Κυρία διευθύντρια, στο φύλλο της εφημερίδας σας, στις 15 Νοεμβρίου 2013, διάβασα την απάντηση του κ. Γιαννημάρα, δημάρχου Δυτικής Μάνης, στην τελευταία μου συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2013.
Δε θα προβώ σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, όπως ο δήμαρχος. Αυτό τον χαρακτηρίζει, διότι βλέπει ότι δεν έχει προσφέρει τίποτε και γι’ αυτό καταφεύγει στο συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας.
Όμως, τον ερωτώ:
-Τα σκουπίδια ποιος τα φορτώνει, πού, με ποια απόφαση και πόσα χρήματα;
-Ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου του έτους 2011 εγκρίθηκε;
-Έχει γίνει απογραφή παραλαβής των Δήμων Αβίας και Λεύκτρου, σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 (του “Καλλικράτη”);
-Οι τσιμεντοστρώσεις των δρόμων στον Κάμπο και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας, του τεχνικού προγράμματος για τα έτη 2011, 2012 και 2013, γιατί δεν έχουν γίνει έως τώρα;
-Στη συνεδρίαση για τον απολογισμό του Δήμου έτους 2012, τα εντάλματα ήταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ελεγχθούν; Είναι αλήθεια, κε δήμαρχε, ότι εγώ απουσίαζα κατά τη διάρκεια συζήτησης του απολογισμού, όπως ισχυρίζεστε, ή το μεγαλύτερο μέρος της πλειοψηφίας και εσείς, που προσήλθατε στην αίθουσα κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου για την ψηφοφορία; Άλλωστε, πώς είναι δυνατόν να απουσίαζα, όταν μόνο εγώ ζήτησα να διαβαστεί αναλυτικά ο απολογισμός; Θα δώσετε τα πρακτικά στη δημοσιότητα;
-Για το τελευταίο συμβούλιο που είχε θέμα το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2014, ερωτούμε: στείλατε προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους και στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του συνδυασμού μας ή τους έψαχναν με το τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν οι περισσότεροι; Όσον αφορά στην πρόσκληση που μου στείλατε για το Δ.Σ. και το πότε τη στείλατε, τη δίνω στη δημοσιότητα (βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) για να δουν όλοι ότι έχει ημερομηνία αποστολής του φαξ του Δήμου, τον Αύγουστο του 2007. Αλήθεια, τίποτα δε λειτουργεί σωστά; 
-Για το δρόμο Μεγάλη Μαντίνεια – Κρίσκιος ανακοινώσατε στην εφημερίδα έργο ύψους 112.000 ευρώ, ναι ή όχι;
-Για τη δημοπράτηση του δρόμου στα Λαγκάδια σας εγκαλούν για την καθυστέρηση και στη διάθεση της εφημερίδας βρίσκεται το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής που σας ζητά να αποστείλετε τα στοιχεία.
-Θα μπορούσα να θυμίσω πάρα πολλά στον κ. δήμαρχο, όμως, θα έχουμε χρόνο για αυτά. Ο κόσμος γνωρίζει ποιος του άρπαξε την ψήφο και ποιος λέγει την αλήθεια ή ψεύδεται.
Τέλος, κύριε δήμαρχε, σας γνωρίζω ότι τώρα είμαι απόλυτα υγιής. Συνεπώς, δε χρειάζομαι ιατρικές εξετάσεις (τι ατυχία για εσάς) και εύχομαι να είστε κι εσείς σιδερένιος».