Πρώτη ορκωμοσία χθες για τη Λογοθεραπεία (φωτογραφίες και βίντεο)


Έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα για παραμονή του Τμήματος η Διοίκηση 
Σε συγκινησιακό κλίμα έγινε χθες στο αμφιθέατρο ΤΕΙ Καλαμάτας (νυν Πελοποννήσου) η πρώτη ορκωμοσία του Τμήματος Λογοθεραπείας. Ο λόγος που έκανε ιδιαίτερη αυτή την ορκωμοσία ήταν ότι οι 15 σπουδαστές που έλαβαν τα πτυχία τους ήταν οι πρώτοι πτυχιούχοι του Τμήματος, το οποίο, όμως, θα πάψει να υφίσταται το 2018, αφού συγχωνεύεται με το αντίστοιχο της Πάτρας.
Παίρνοντας στην αρχή το λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Δημήτρης Βελισσαρίου, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την πρώτη ορκωμοσία, με σπουδαστές, μάλιστα, που κατάφεραν να λάβουν το πτυχίο τους σε ακριβώς 4 χρόνια, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.
Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το εν λόγω Τμήμα το 2018: «Το Τμήμα είναι ένα από τα καλύτερα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι δεν εδέησε η πολιτεία να το στελεχώσει με μόνιμους καθηγητές. Τουναντίον, η Πολιτεία μάς τιμώρησε για το γεγονός αυτό και το Τμήμα, με βάση το τελικό σχέδιο “Αθηνά”, θα τελειώσει το 2018, οπότε και θα δοθούν τα τελικά πτυχία. Όλοι γνωρίζουμε ότι φέτος το τμήμα δεν ήταν στο Μηχανογραφικό. Αυτό το γεγονός προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να το ακυρώσουμε. Το Τμήμα Λογοθεραπείας πρέπει να μείνει εδώ, πρέπει να στελεχωθεί με καθηγητές. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του».
Εν συνεχεία ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές του Τμήματος και, φυσικά, τον πρόεδρο της Λογοθεραπείας, «του οποίου κανονικά η θητεία είχε τελειώσει, αλλά παρέμεινε στις επάλξεις για δύο λόγους από ό,τι ξέρω: Πρώτον, επειδή θέλει να συνεχίσει και στους δύσκολους καιρούς της Λογοθεραπείας και έπειτα, επειδή ήθελε πάρα πολύ να κάνει την πρώτη ορκωμοσία».
Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας, Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους σπουδαστές και τους προέτρεψε να βάζουν συνεχώς στόχους και να τους κερδίζουν, όπως έγινε με το πτυχίο τους.
Αναφέρθηκε κι αυτός στο κλείσιμο του Τμήματος, λέγοντας ότι το ΤΕΙ έβλεπε τη Λογοθεραπεία ισάξια με τα άλλα Τμήματα, κάτι όμως που δεν είδε το υπουργείο, το οποίο, με κριτήρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην επιστήμη, αποφάσισε να καταργήσει το Τμήμα. «Το θετικό είναι ότι με την παρέμβαση των σπουδαστών αποφασίστηκε να αλλάξει η αρχική απόφαση και να πάρετε πτυχίο από εδώ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει, όλα τα μηνύματα που παίρνουμε από τις επιχειρήσεις που κάνετε πρακτική, αλλά και τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στην Κλινική της Λογοθεραπείας και όλους τους φορείς που έχουμε συνεργαστεί, είναι πάρα πολύ θετικά» σχολίασε.
Στη συνέχεια δόθηκαν τα πτυχία στους σπουδαστές, οι οποίοι επιφύλαξαν μια έκπληξη στον κ. Πετρόπουλο, αφού του έδωσαν ένα λεύκωμα γεμάτο ευχές και λόγια συμπαράστασης. Ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και ευχαρίστησε τα παιδιά.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
1. Κορασίδη       Ανδριανή 
2. Folle Alepis Carola     
3. Ψυχάρη Παναγιώτα      
4. Νάκες  Ορνέλα    
5. Παπαδοπούλου    Δήμητρα 
6. Πιερράτου   Ιωάννα   
7. Χατζής Κωνσταντίνος  
8. Κατρή   Κωνσταντίνα  
9. Βλάσση Αλεξάνδρα      
10. Ζομά   Χριστίνα  
11. Μίχου Γιαννούλα
12. Μαστέα       Ευαγγελία
13. Βρυωνάκη   Αθανασία
14. Ρουσσάς      Ιωάννης  
15. Χαλδή Δήμητρα  

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

http://youtu.be/3hlORvzZkxw

http://youtu.be/G29AZlbHo0w