«Tα 400 χτυπήματα» την Πέμπτη στο ΔΗΠΕΘΕΚ

«Tα 400 χτυπήματα» την Πέμπτη στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Την ταινία «Ta 400 χτυπήματα» (Les quatre cents coups) θα προβάλει η Νεα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Truffaut τιμά την παράδοση του ιταλικού νεορεαλισμού, αφηγούμενη την ιστορία του 12χρονου Αντουάν, που εξαιτίας του ατίθασου χαρακτήρα του, οδηγείται προς μια εγκληματική ζωή.
Πρόκειται για ένα αριστούργημα με καρδιά μικρού παιδιού και μυαλό ενήλικα. Γυρισμένη με την ειλικρίνεια και την αθωότητα του ανθρώπου που ανακαλύπτει την ομορφιά και τις χαρές της κινηματογραφικής κάμερας. Ερασιτέχνες ηθοποιοί, φυσικά ντεκόρ, σκηνοθετική αμεσότητα και αυτοσχεδιαστική διάθεση αφήνουν πίσω τους μια ακαδημαϊκή αφηγηματική αγκύλωση δεκαετιών και με μια αφοπλιστική κινηματογραφική χειρονομία ενώνουν το σελιλόιντ με την καθαρή ποίηση και την πικρή αλήθεια.
Μια ταινία που 54 χρόνια μετά δεν έχασε τη δύναμη, τη φρεσκάδα και την ομορφιά της, μια ταινία που, εκτός των άλλων, κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβαλ Καννών και, σύμφωνα με τον Γκοντάρ, είναι η πιο ελεύθερη ταινία στον κόσμο.
Μαζί με την ταινία θα προβληθεί το Epilog, το μικρού μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τομ Τίκβερ (Τρέξε, Λόλα, Τρέξε, το Άρωμα).
Σκηνοθεσία: Francois Truffaut
Παίζουν: Jean-Pierre Leaud, Albert Remy
Διάρκεια: 99 λεπτά
Χώρος προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕΚ
Ώρα Προβολής: 21.15
Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών).