Διαμαρτυρία Νίκα για την πιθανότητα κατάργησης της «Φάρις»

Διαμαρτυρία Νίκα για την  πιθανότητα κατάργησης της «Φάρις»

Τη διαμαρτυρία του μόνο και μόνο για δημοσίευμα μερίδας του αθηναϊκού Τύπου, που αφορά σχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ με απολύσεις υπαλλήλων μέσω καταργήσεων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις», εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως πρόκειται για θέμα που χειρίζεται η κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Φθάνει πια όσον αφορά στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει χάσει 100 άτομα προσωπικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αν χτυπηθεί η “Φάρις”, είναι βέβαιο πως δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα πολιτιστικά προγράμματα, μηδέ εξαιρουμένου και του Φεστιβάλ Χορού. Έχουμε τρία σχολεία που λειτουργούν πολύ καλά, έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά και πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν. Βεβαίως, κανένας νόμος δε θα κλείσει τα σχολεία και αυτό είναι ένα μήνυμα. Τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Εύχομαι όλα αυτά να είναι φήμες. Τα είδα κι εγώ, είναι η τρίτη φορά που δημοσιεύονται. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια και να μη φύγει κανένας από τους Δήμους. Έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα με την απουσία των 29 σχολικών φυλάκων, η πόλη δε λειτουργεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Δήμος δεν μπορεί να γράψει τις παραβάσεις. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Θα προστεθεί σε όλα αυτά και η πολιτιστική δομή του Δήμου ή η ΔΕΥΑ, όπως θα γίνει σε καμιά δεκαριά Δήμους της χώρας; Θα καταργηθούν; Και τι θα μείνει όρθιο; Διαμαρτύρομαι, μόνο και μόνο και από το δημοσίευμα».
 
Χ.Χ.