Επίσκεψη του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας στην Αδριανούπολη

Επίσκεψη του 3ου ΓΕΛ  Καλαμάτας στην Αδριανούπολη

Την πρώτη προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Αδριανούπολη (Edirne) της Τουρκίας πραγματοποίησε το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος δια Βίου Μάθησης “Comenius” – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις.
Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν τέσσερα σχολεία από Βουλγαρία, Τουρκία, Λιθουανία και Ελλάδα, διαρκεί 2 χρόνια και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015. Τίτλος του είναι  «Youngsters European Society» (YES), «Κοινωνία Ευρωπαίων Εφήβων – Μαθητών».
Κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των 4 χωρών, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, έγινε εκτενής συζήτηση για την προετοιμασία των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, ώστε να γίνει δυνατή η επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των σχολικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, αποσκοπεί στη διεύρυνση της γνώσης των συμμετεχόντων, όσον αφορά στην ιστορία της Ε.Ε., καθώς και στην εκμάθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους, ως ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.