Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του τμήματος στίβου του ιστορικού «Μεσσηνιακού» (φωτογραφίες)


Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ «ΕΛΙΤ»
 

Ο φάρος που φωτίζει το δρόμο του ονείρου μου είναι ο Μεσσηνιακός…
 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ, ΕΓΙΝΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΑΞΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ… ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΈΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» 
 
 
 
 
Ο Μεσσηνιακός μπορεί να βρίσκεται στη νότια γωνιά της Ελλάδας, αλλά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους συλλόγους στίβου του κέντρου. Αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά προχθές το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του «Ελίτ», όπου φιλοξενήθηκε η ετήσια γιορτή του ιστορικού σωματείου.
Ξεχωριστή λάμψη έδωσε η παρουσία της ηγεσίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος και η διευθύντρια Ιλεάνα Κλοκώνη και Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, της ξιφασκίας (Βάσω Βουγιούκα), της ρυθμικής γυμναστικής (Ειρήνη Αϊνδιλή, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου) και του στίβου (Μάκης Στεργιούλης, Αλέξανδρος Θεοφανόφ, Δημήτρης Πατσουκάκης, Γιώργος Ήλτσιος), καθώς επίσης της προπονήτριας της Πηγής Δεβετζή, Σοφίας Μπακατσάκη, αλλά και του «δικού μας» κορυφαίου άλτη του μήκους, Λούη Τσάτουμα.
Η κατάμεστη αίθουσα και η άρτια οργάνωση και θεματολογία της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος, Νίκος Τσώνης, εντυπωσίασαν τους υψηλούς παρισταμένους, οδηγώντας μάλιστα τον πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ να προσκαλέσει μια μεγάλη αποστολή αθλητών του ΜΓΣ για φιλοξενία και αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία, την προσεχή Άνοιξη!
Η συγκεκριμένη λοιπόν δραστηριότητα αναμένεται να προστεθεί στην ήδη πλούσια ατζέντα δραστηριοτήτων του υπεραιωνόβιου καλαματιανού συλλόγου.
 
Παρουσίαση του βιβλίου της ΕΘΝΟΑ και Ολυμπιακός Ύμνος
 
Ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο κομμάτι της φετινής εκδήλωσης του Μεσσηνιακού ήταν η παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου της ΕΘΝΟΑ «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι», το οποίο μοιράστηκε στο τέλος σε όλα τα παιδιά, με τις υπογραφές μάλιστα των κορυφαίων αθλητών που παραβρέθηκαν την Κυριακή.
Αποσπάσματα διάβασαν η μεσσηνιακής καταγωγής Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδηλή και η συναθλήτριά της Χαρά Καρυάμη, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, καθώς και τα παιδιά του ΜΓΣ, Γιάννης Μητρόπουλος, Ελισάβετ Τενέντε και Μαρία Δήμητρα Χανδρινού.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο μεταφράζεται στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κυρίως διδάσκονται τις αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη της ευγενούς άμιλας και της συναδέλφωσης των λαών.
Στο Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, σκορπίζοντας στιγμές συγκίνησης έβαλε για τα καλά τους παραβρισκομένους ο Ολυμπιακός Ύμνος των Παλαμά-Σαμάρα, που εμπλούτισε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
 
Τιμήθηκαν Παπαδέας, Τσάτουμας, Τσικούρης και δεκάδες αθλητές του ΜΓΣ
 
Για τις επιτυχίες τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό βραβεύθηκαν την Κυριακή ο παλιός πρωταθλητής και ρέκορντμαν του ΜΓΣ στα 800 μ., Σωτήρης Παπαδέας (από την κα Κλοκώνη), ο κορυφαίος «Νησιώτης» άλτης του μήκους Λούης Τσάτουμας (από τον τεχνικό διευθυντή των Παπαφλεσσείων και επί σειρά ετών αρχιπροπονητή του ΜΓΣ, Δημήτρη Πουλόπουλο), καθώς και ο Μεσσήνιος διακεκριμένος χειρουργός-ορθοπεδικός, Γιώργος Τσικούρης (από τον ιδιοκτήτη του «Ελίτ» και σημαντικό χορηγό του ΜΓΣ, Νικήτα Κάρτσωνα).
Μεγάλη είναι η λίστα των αθλητών του Μεσσηνιακού που βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις και τη συμμετοχή τους στους αγώνες τη χρονιάς που πέρασε. Πιο συγκεκριμένα:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΕΣ
Γιώργος Κανελόπουλος-1500μ. 3ος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, Σταυρούλα
Κουρμπέτη-100μ. εμπ. 3η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, Θεοδώρα Μπινίσκου-200μ. 3η Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, 2η Πανελλήνια Νίκη 4Χ400μ. Νεανίδων (Δήμητρα Καρλαύτη- Δήμητρα Καλογεροπούλου-Βασιλική Καλογεροπούλου-Θεοδώρα Μπινίσκου)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ιωάννης Χαμόδρακας (Μαραθώνιος), Αιμίλιος
Σακελαριάδης (Άλμα Επί Κοντώ), Βασίλειος Τσούσης
(100μ. και 4Χ100μ.), Διονύσιος Δραγκιώτης (100μ. εμπ. και 4Χ100μ.), Δήμητρα Ζαχαρέα
(4Χ100μ.), Νικολέτα Μακροπούλου
(4Χ100μ.), Βασίλειος
Κουρλέτης (100μ. και 4Χ100μ.), Λυκάων Αριδάς
(1500μ., 3000μ. και 4000μ. Αν. Δρόμου), Κοσμάς
Τριανταφυλλόπουλος (400μ. εμπ., 4Χ100μ. και 4000μ. Αν. Δρόμου), Σταυρούλα
Χανδρινού (Τριπλούν και4Χ100μ.), Κωνσταντίνος
Τριανταφυλλόπουλος (3000μ. και 4000μ. Αν. Δρόμου), Γεώργιος Καλογερόπουλος (800μ., 1500μ. και 4000μ. Αν. Δρόμου), Ιωάννης
Καλογερόπουλος (800μ., 1500μ. και 4000μ. Αν. Δρόμου), Αλέξανδρος
Κονδύλης (4Χ100μ.), Παναγιώτης Ρούτσης
(4Χ100μ.), Δημήτρης Μποσίνης
(3000μ.), Ελένη Μάλλιου (Μήκος και 4Χ80μ.), Μπίντζα Ευρυδίκη (300μ. εμπ. και 4Χ80μ.), Μυρτώ Πλατανίτη (80μ. και 4Χ80μ.), Απόστολος Μπιζίμης
(80μ.), Βασιλική Καλογεροπούλου (4Χ80μ.), Μαρία
Παναγιωτοπούλου (600μ.).
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αργυροπούλου Αθανασία, Βασιλογιαννακοπούλου
Σταυρούλα, Γαϊτάνης Ιωάννης, Γρουσουζάκου Μαρία, Κουτσουμπού Ελένη, Μάλλιου Μαρία, Μέτσα Κλεόν, Μουλαβασίλη Αναστασία, Νοβάκοβικ Άρτεμις,
Παπουτσή Αδαμαντία, Φαββατάς
Παναγιώτης, Χαρλέπα Ελπίδα, Χόντζα Σίντι,
 
Και οι μικροί λογοτέχνες…
 
Μια διαφορετική νότα έδωσαν εκθέσεις και ποιήματα που έγραψαν και διάβασαν με θέμα τον σύλλογο της καρδιάς τους αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού, απ’ όπου μάλιστα προέρχεται και ο τίτλος του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Ειδικότερα επιλέχθηκαν και παρουσίασαν τα κείμενά τους οι παρακάτω μαθητές:
Μαρία Παναγιωτοπούλου-Γ’ Γυμνασίου, Αθανασία
Αργυροπούλου-Β’ Γυμνασίου, Γιώργος Κούσκουλας-Α’ Γυμνασίου, Παναγιώτα Μπρούμα-ΣΤ’ Δημοτικού, Στασινός Νταβέας-Ε’ Δημοτικού, Ευγενία Σκιαδά-Δ’ Δημοτικού.
 
Καίρια η συμβολή των χορηγών
 
Για την υλοποίηση των αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων του Μεσσηνιακού καίρια είναι η συμβολή των οικονομικών χορηγών, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στη χθεσινή εκδήλωση και είναι:
TOTAL HELLAS, Elite City Resort, TOYOTA,       WIND, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Ταξιδιωτικό Γραφείο Τριγκιλίδας, Σουπερ Μαρκετ Μουργής, Cosmos Center, Κατάστημα επίπλων Irven, Οπτικά Μπούνας, Cine Center, Kέντρο Ξένων Γλωσσών Kelly
Makropoulou, Bing Bang, Παπαδάκος Σπυρος-καθηγητής Φυσικός, αναψυκτικά Lux.
 
«Φτερά» στο Μιλάνο!
 
Εντυπωσιακή τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στις παράλληλες δράσεις, με εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τον στίβο του Μεσσηνιακού αναμένεται και η νέα σεζόν. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εκδρομές στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το Μουσείο της Ακρόπολης, στο Αττικό Πάρκο, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Μουσείο Αυτοκινήτου, ενώ προστίθεται για πρώτη φορά η τακτική παρακολούθηση ταινιών ή παραστάσεων καραγκιόζη.
Ξεχωριστός στόχος αποτελεί η αναβίωση των Παμπελοποννησιακών Αγώνων (Μάιο 2014) και η λειτουργία θερινού αθλητικού και όχι μόνο καμπ σε συνεργασία με το «Ελίτ».
Εκείνο όμως που πραγματικά προκάλεσε μεγάλη αίσθηση είναι η προσπάθεια συνεργασίας με σύλλογο του Μιλάνου, που εάν υλοποιηθεί θα βγάλει το Μεσσηνιακό από τα σύνορα της Ελλάδας, με τη διοργάνωση κοινών αγώνων σε Ιταλία και Καλαμάτα!
 
 
 
Κι αυτά από το «Ελίτ»…
-Στην εκδήλωση του Μεσσηνιακού απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ενώ ο κ. Κούβελος και η κα Κλοκώνη μίλησαν διεξοδικά για τη δράση και τους σκοπούς της ΕΘΝΟΑ.
-Από πλευράς ΜΓΣ είχε ολιγόλεπτη παρέμβαση ο Δημήτρης Πουλόπουλος, ενώ στα επιτεύγματα, το γιγάντωμα με περίπου 600 παιδιά της ακαδημίας και των αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και τις προγραμματιζόμενες δράσεις αναφέρθηκαν ο προπονητής, Γιάννης Καλυβιώτης και ο έφορος του τμήματος Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο …μαέστρος αυτής της εντυπωσιακής αναμόρφωσης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο στίβου του καλαματιανού συλλόγου 
-Ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Τσώνης ρώτησε …επί σκηνής το Λούη Τσάτουμα για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του, με τον Μεσσήνιο πρωταθλητή του μήκους, να εκμυστηρεύεται ότι αυτές είναι το ατομικό του ρεκόρ στα 8,66 μ. που πέτυχε στα Παπαφλέσσεια και αντίστοιχα τα τρία άκυρα άλματα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου
-Η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ, Ιλεάνα Κλοκώνη, δεν άφησε την …πάσα του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, να πάει χαμένη και απάντησε στο χαρακτηρισμό που της προσέδωσε ως νύφη Καλαματιανή, μεταφέροντας την …παροιμιώδη ατάκα του συζύγου της, Στέλιου Τριάντου, σε ένα κοινό ταξίδι στη Γαλλία, ότι «καλό και το Παρίσι, αλλά σαν την Καλαμάτα δεν υπάρχει μέρος»…
-Υπερήφανη και για τη δική της μεσσηνιακή καταγωγή η Ολυμπιονίκης μας της ρυθμικής γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, μετέφερε την μεγάλη της χαρά για την παρουσία της στην Καλαμάτα όταν ανέβηκε στο βήμα, τονίζοντας μάλιστα ότι επί δώδεκα χρόνια μαζί με την ελληνική ομάδα του ανσάμπλ ξεκινούσαν τη σεζόν από το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής της Καλαμάτας
-Καλάθια με τοπικά προϊόντα ήταν το δώρο του Μεσσηνιακού, προς τους υπεύθυνους της ΕΘΝΟΑ και τους φιλοξενούμενους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες