Παιδιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις σε παιδιά

Παιδιατρικές και καρδιολογικές  εξετάσεις σε παιδιά

Από Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή»
Μετά από πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Μάνης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο του 18ου Οδοιπορικού Υγείας, θα παραδώσει φάρμακα και θα πραγματοποιήσει παιδιατρικές, καρδιολογικές και παιδοκαρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής.
Συνδιοργανωτές του Οδοιπορικού είναι ο Δήμος Δυτικής Μάνης, το ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής. Την αποστολή θα πλαισιώσουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γεώργιος Πατούλης και ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας, με ομάδα από παιδίατρο, καρδιολόγο, παιδοκαρδιολόγους, παθολόγο και νοσηλεύτριες.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης «Παναγιώτης Φωτέας» και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, 11.00 – 15.00, στο κτήριο του Γυμνασίου/Λυκείου Καρδαμύλης.
Η παράδοση των φαρμάκων θα γίνει στο πλαίσιο της δράσης του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε» την Κυριακή 8 του μήνα, στις 6.00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο στην Καρδαμύλη. Ο δε δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, θα προωθήσει όλο το υλικό στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, προκειμένου να διατεθεί ιατρικώς για τις ανάγκες των φτωχών ανασφάλιστων και άπορων κατοίκων της περιοχής.
Αμέσως μετά (στις 6.30) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου ενημερωτική με θέμα «Ενημερωμένοι Πολίτες – Υγιείς Πολίτες». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ, για την πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων και ο κ. Πατούλης, για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.