Παραγωγοί θα εκθέσουν το «θησαυρό» του Ταϋγέτου στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά

Παραγωγοί θα εκθέσουν το «θησαυρό» του Ταϋγέτου στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά

Την ευκαιρία να γευθούν τον παραγωγικό «θησαυρό» του Ταϋγέτου, για πρώτη φορά, θα έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που θα αποφασίσουν αύριο να πάνε μέχρι την Αρτεμισία. Κι αυτό, γιατί στην πλατεία του χωριού θα διοργανωθεί παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί. Σε αυτήν, όλοι οι παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής θα μπορούν να εκθέσουν και να πωλήσουν τα ποιοτικά αγροδιατροφικά και άλλα προϊόντα που παράγουν.
Σκοπός του Δήμου Καλαμάτας είναι να πάνε επισκέπτες στον Ταΰγετο, να τονωθεί η τοπική οικονομία, να γίνει γνωστή η ομορφιά των ορεινών χωριών και το χειμώνα, αλλά και να μεταδοθεί το γιορτινό μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επισημαίνεται πως αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά και άλλες εκδηλώσεις θα διοργανώνονται στο μέλλον εναλλάξ σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα των χωριών του Ταϋγέτου.
Για την καλύτερη διοργάνωση της αγοράς φέτος αποφασίσθηκε – στο πλαίσιο σύσκεψης υπό την προεδρία του δημάρχου – η δημιουργία επιτροπής από τους προέδρους των χωριών του Ταϋγέτου, με συντονίστρια την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αρτεμισίας Γεωργία Βασιλάκη (τηλ. 6972 928393). Με την κυρία Βασιλάκη μπορούν να επικοινωνούν οι παραγωγοί που επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Επισημαίνεται πως αύριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στην Αρτεμισία, ενώ η κα Βασιλάκη θα προσφέρει γλυκίσματα.
Για τη μετακίνηση όσων ενδιαφέρονται να ψωνίσουν στην αγορά που θα διοργανωθεί στην Αρτεμισία, ο Δήμος θα διαθέσει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα, μπροστά από το καφενείο «Πήγασος» στην οδό Σπάρτης, στις 10.15 αύριο το πρωί.
Με την ευκαιρία της μοναδικής εκδήλωσης η κα Βασιλάκη απευθύνει προς όλους το παρακάτω μήνυμα- πρόσκληση: «Φίλοι μου, η γενικευμένη κρίση που βιώνει η χώρα σε όλη της την επικράτεια, έχει ακουμπήσει ανησυχητικά και τις ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο. Σε μια προσπάθεια, ως περιοχή και ως άνθρωποι, να ανακτήσουμε την αυτοπροσωπεία και ιδιοπροσωπεία μας, να αναδείξουμε το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής, να σηκώσουμε τη σημαία του μύθου των προϊόντων μας, να βρεθούμε μαζί σας και να ανταλλάξουμε ευχές, σας καλούμε την τελευταία Κυριακή του χρόνου στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας, σε μια εορταστική αγορά παραδοσιακών προϊόντων, διανθισμένη με εικόνες και ήχους».

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης