Παρουσιάζεται σήμερα στην Καλαμάτα το «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο»

Παρουσιάζεται σήμερα στην Καλαμάτα το «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο»

Κυκλοφόρησε ο 7ος τόμος του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου» που δημιούργησε το 2007 ο Μεσσήνιος συγγραφέας Χρήστος Κ. Ρέππας.
Στις 482 σελίδες του φιλοξενούνται 36 εργασίες που αναφέρονται σε ποικίλα θέματα (ιστορικά, λαογραφικά,  λογοτεχνικά, πολιτιστικά κ.ά). Ανάμεσά τους και δύο πολυσέλιδα κείμενα των Αθανασίου Θ. Φωτόπουλου και Χρήστου Κ. Ρέππα για τη Μεσσηνιακή Εξέγερση του 1935 και το Μεσσηνιακό Τύπο της περιόδου 1856-2012.
Μάλιστα, το «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Rex στην Καλαμάτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμούς από το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τη σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων Μεσσηνίας, Δήμητρα Σταθοπούλου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ λογοτεχνικά κείμενα θα αναγνώσουν οι κυρίες Σοφία Μποτσέα και Όλγα Θεοδώρου του θεατρικού σχήματος «Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος».
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου, καθηγήτρια Φυσικής.
 
 
Επίσκεψη σε Αλευρά
Στο μεταξύ, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο συγγραφέας – εκδότης Χρήστος Κ. Ρέππας, προκειμένου να του παραδώσει τον 7ο τόμο του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου».
Ο κ. Ρέππας ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά για τη συμβολή του στην έκδοση του περιοδικού, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες, που προβάλλουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.