Πρόγραμμα «Βοηθώ τους συμπολίτες μου»

Πρόγραμμα «Βοηθώ τους συμπολίτες μου»

Ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού που διαθέτει, στην προσπάθεια να βοηθήσει συμπολίτες που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, οργανώνει το πρόγραμμα «Βοηθώ τους συμπολίτες μου».
Σε αυτό καλούνται να συμμετέχουν έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου όσες εκπαιδευτικές μονάδες (σχολεία, φροντιστήρια κ.λπ.) έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα, συγκεντρώνοντας στο χώρο τους συσκευασμένα τρόφιμα, προκειμένου να διατεθούν μέσω των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Καλαμάτας σε άτομα, που αποδεδειγμένα χρειάζονται βοήθεια.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, «στη δύσκολη εποχή που ζούμε, υπάρχει ακόμα η δύναμη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της ελπίδας και σκοπός του προγράμματος “Βοηθώ τους συμπολίτες μου” είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές όσον αφορά σ’ αυτά τα υψηλά ιδανικά.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρη Βεργόπουλο, στο τηλέφωνο  6936634454.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε ένδειξη αναγνώρισης και τιμής προς τους εκατοντάδες εθελοντές που συμπαρίστανται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη και πλαισιώνουν το Δήμο στις παρεμβάσεις του, θα διοργανώσει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, μουσικοχορευτική βραδιά αγάπης με την ευκαιρία της Γιορτής του Εθελοντή, μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού.
Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, μεταξύ 5.30 και 7.30 μ.μ., οι εθελοντικοί σύλλογοι θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, με φωτογραφικό και άλλο υλικό, στο φουαγιέ. Παράλληλα, θα διεξάγονται δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
Από τις 7.30 μέχρι τις 9.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο, θα διοργανωθεί εκδήλωση με μοντέρνο χορό από τις σχολές χορού της Καλαμάτας. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, στο φουαγιέ, θα προσφερθεί κέρασμα με κρασί και παραδοσιακά προϊόντα, συνοδεία μουσικής.