Στις 14 Δεκεμβρίου η 1η ανοιχτή συνάντηση “ΟpenTourism” στην Καλαμάτα

Στις 14 Δεκεμβρίου η 1η ανοιχτή συνάντηση “ΟpenTourism” στην Καλαμάτα

 
Tο πρώτο OpenTourism Kalamata θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Elite.
Το OpenTourism αποτελεί μία πρωτοβουλία από ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Εκτός από απόψεις και επιχειρηματικές ιδέες, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού και η προώθηση της γνώσης στις επιχειρήσεις του κλάδου.
Θα οργανώνονται ανοιχτές συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν και εργάζονται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό.  Θα πραγματοποιούνται σε σταθερή ημερομηνία κάθε μήνα, σε διαφορετικά σημεία της Καλαμάτας.
Η οργάνωση ανήκει στο μη κερδοσκοπικό εργαστήριο επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA, ενώ η συντονιστική ομάδα του OpenTourism Kalamata αποτελείται από τους Δημήτρη Κωνστάντο, Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, Αντώνη Παπαδόπουλο, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Ανδρέα Ζαγάκο και Παύλο Παύλου.
Η πρώτη εκδήλωση το Σάββατο θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα και μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:
-Συνεργασία στην πράξη – Visit Loutraki, κοινή πλατφόρμα προώθησης του προορισμού του Λουτρακίου, www.visitloutraki.com, Σταύρος Κεφάλας, εκτελεστικός διευθυντής Visit Loutraki (Loutraki Tourism Organization).
-Πώς βλέπουν οι τουρίστες την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό; Online Destination Image, Ανάλυση μέσω διαδικτύου, Θέμης Παπαδημόπουλος, MBA Τουρισμού, συνιδρυτής Opentourism
-Στρατηγική και Ελληνικός Τουρισμός: Το 4ο S που μας χρειάζεται (στο μοντέλο του Sea-Sun-Sex), δρ. Γεωργία Ζούνη, διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
-Η Καλαμάτα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2013 – Η εμπειρία, η αποστολή, τα αποτελέσματα, Ανδρέας Ζαγάκος και Παύλος Παύλου.