Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ή παραβάσεις η λειτουργία της εορταστικής αγοράς

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ή παραβάσεις  η λειτουργία της εορταστικής αγοράς

Επίσκεψη Π. Αλευρά στα Σφαγεία

Της Βίκυς Βετουλάκη

Να ελέγχουν τη σήμανση των ζωικών προϊόντων που ψωνίζουν συνέστησε στους καταναλωτές ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το μεσημέρι της Δευτέρας στα σφαγεία της Καλαμάτας.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων στην αγορά. Όπως σημείωσε ο κ. Αλευράς, μέχρι στιγμής δεν έχει βεβαιωθεί κάποια σημαντική παράβαση και οι επαγγελματίες έχουν προσαρμοσθεί στα όσα επιβάλλεται να εφαρμόζουν.

Να ελέγχουν τις σημάνσεις
Μετά την επίσκεψή του στα σφαγεία, ο κ. Αλευράς τόνισε πως για άλλη μια φορά διαπίστωσε την αρτιότητά τους, χαρακτηρίζοντάς τα ως τα καλύτερα της χώρας. Συνέστησε, μάλιστα, στους καταναλωτές να προτιμούν κρέατα από εγκεκριμένα σφαγεία, στα οποία υπάρχει υγειονομικός έλεγχος από κτηνιάτρους.
Διευκρίνισε δε πως οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τις σημάνσεις, επισημαίνοντας ότι κρέατα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρουν στρογγυλή σφραγίδα, χρώματος τυρκουάζ, ενώ δίπλα έχουν άλλη μία παραλληλόγραμμη σφραγίδα, που αναφέρει και τη χώρα προέλευσης. Τα δε κρέατα που προέρχονται από τρίτες χώρες φέρουν στρογγυλή σφραγίδα, καφετί χρώματος. Επίσης, σε διπλανή παραλληλόγραμμη σφραγίδα αναγράφεται το όνομα της χώρας.

Έλεγχοι στην αγορά
Κατά τον κ. Αλευρά, τις ημέρες αυτές η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη, ενώ οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί από τα ειδικά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και διενεργούν ελέγχους καθόλη τη διάρκεια του έτους: «Ως Περιφερειακή Ενότητα έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα που δίνει ο καταναλωτής για τις αγορές του ανταποκρίνονται στην ποιότητα των προϊόντων που αγοράζει. Διασφαλίζουμε την τήρηση των κανόνων για τη δημόσια υγεία από περιπτώσεις αισχροκέρδειας, απομιμήσεις κ.λπ.».
Ερωτώμενος από το «Θάρρος», σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς, ούτε έχει βεβαιωθεί σοβαρή παράβαση.