To πρώτο «cafe-NEO» της επιστήμης στην Καλαμάτα αύριο στο «Luna Lounge»

To πρώτο «cafe-NEO»  της επιστήμης  στην Καλαμάτα αύριο στο «Luna Lounge»

Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης, το Navarino Environmental Observatory (NEO) οργανώνει έναν κύκλο ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων, ξεκινώντας αύριο Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Luna Lounge cafe-bar (Αριστομένους 23, Καλαμάτα).
Αυτές οι συναντήσεις έχουν ως σκοπό την ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, με έμφαση σε καίρια, τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η πρώτη συνάντηση έχει θέμα «Οικονομική κρίση και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Προσκεκλημένος εισηγητής θα είναι ο δρ. Ευάγγελος Γερασόπουλος, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τον οποίο θα γίνει συζήτηση, μεταξύ άλλων, για τις επιπτώσεις από τη μαζική μεταστροφή του κόσμου, τη χρήση των τζακιών λόγω της οικονομικής κρίσης και το πρόβλημα της αιθαλομίχλης.
Στον κύκλο των εν λόγω συναντήσεων, που έχουν δωρεάν είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να τους απευθύνει άμεσα ερωτήσεις και να λύσει τις απορίες του, σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου η ενεργός συμμετοχή του κοινού και η συζήτηση είναι η αρχή και το τέλος.
Τα «καφέ της επιστήμης» είναι τόποι συνάντησης, όπου, πίνοντας μία κούπα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, όλοι μπορούν να ενημερωθούν σε άμεση, κατανοητή γλώσσα σχετικά με τα τελευταία νέα στην Επιστήμη και την Τεχνολογία. Τα πρώτα καφέ ξεκίνησαν στο Leeds της Αγγλίας το 1998 και έκτοτε έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.