Εξαιρετική συναυλία με τιμητικές βραβεύσεις για Δημοτική Φιλαρμονική και παιδική χορωδία (φωτογραφίες)

Εξαιρετική συναυλία με τιμητικές βραβεύσεις για Δημοτική Φιλαρμονική και παιδική χορωδία (φωτογραφίες)

Εξαιρετική, από κάθε άποψη, ήταν η συναυλία που έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης στην Κυπαρισσία η Δημοτική Φιλαρμονική και η νεοσύστατη παιδική χορωδία!
Η ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» πλημμύρισε με μελωδίες και τραγούδια και το κλίμα ήταν εντυπωσιακά εορταστικό και χαρούμενο! Ο κόσμος θαύμασε και χειροκρότησε τα γεμάτα ζωντάνια και καλλιτεχνικό ταλέντο μικρά παιδιά της χορωδίας, που μόλις πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε να λειτουργεί με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Διονυσία Κωνσταντοπούλου, και βεβαίως, την μπάντα και τη φιλαρμονική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Κτενά!
Συγκινητικές ήταν η αναφορά στην πλούσια ιστορία της Φιλαρμονικής και οι απονομές τιμητικών πλακετών σε ανθρώπους που εδώ και πολλά χρόνια προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο έργο της, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στην ιστορική της διαδρομή!
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε: «Απολαύσαμε μια υπέροχη μουσική πανδαισία από τη Φιλαρμονική και τη χορωδία του Δήμου Τριφυλίας, κάτι το οποίο με πολύ κέφι, με πολύ ενθουσιασμό, χάρηκαν όσοι είχαν κατακλύσει αυτήν εδώ την αίθουσα! Έχω πει κι άλλες φορές ότι η μουσική είναι μια γλώσσα πανανθρώπινη, η μουσική συναρπάζει, άλλοτε γαληνεύει, άλλοτε ανταρτεύει, αλλά δεν αφήνει ήσυχη ούτε τη συνείδησή μας, ούτε τον πνεύμα μας, ούτε την καρδιά μας! Ειδικά αυτούς τους καιρούς, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, έχουμε κατ’ επανάληψη μιλήσει, ότι μπορούν να λεηλατήσουν τα πορτοφόλια μας, δεν μπορούν λεηλατήσουν τα αισθήματά μας και τις καρδιές μας!».
Ανέφερε ακόμη πως ο Δήμος καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια να συντηρήσει τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και να στηρίξει τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και τη Φιλαρμονική των Γαργαλιάνων, σημειώνοντας: «Ο Δήμος μας έχει καταφέρει να μοιάσει στους Δήμους των Ιόνιων Νήσων, ένας Δήμος να έχει τρεις Φιλαρμονικές, που σημαίνει ότι το αίσθημα προς την τέχνη, προς τη Φιλαρμονική, προς τη νότα, προς το πανηγύρι, προς τη γιορτή, είναι συστατικό στοιχείο των συμπολιτών μας»!
Του Ηλία Γιαννόπουλου