Η Μεσσήνη ξεκίνησε τις ετοιμασίες για το καρναβάλι

Η Μεσσήνη ξεκίνησε τις ετοιμασίες για το καρναβάλι

Σε ρυθμούς προετοιμασίας του καρναβαλιού του, του 154ου, μπαίνει ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Γ. Δαβίλλας. Όπως  ανέφερε, η φετινή διοργάνωση θα είναι εμπλουτισμένη με πολλές μοντέρνες και νεανικές εκδηλώσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δε θα υπάρξουν τα παραδοσιακά στοιχεία της διοργάνωσης.
Η έναρξη του καρναβαλιού θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου, στην κάτω πλατεία, με τη Φιλαρμονική, το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου και χορευτικά δρώμενα.
Η κορύφωση θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, στις 3 Μαρτίου, με την αναπαράσταση του ιστορικού δρώμενου της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς και τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως το εργαστήριο του Δήμου λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς για την κατασκευή των αρμάτων, ενώ γνωστοποίησε ότι στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν άτομα και σύλλογοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Τέλος, κάλεσε όλους τους δημότες της Μεσσήνης, αλλά και τους Καλαματιανούς, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού και να διασκεδάσουν.