Η σεφ Ντίνα Νικολάου στην Καλαμάτα, όλη η εκπομπή (βίντεο)

Η σεφ Ντίνα Νικολάου στην Καλαμάτα, όλη η εκπομπή (βίντεο)

Η σεφ Ντίνα Νικολάου μας προτρέπει να μαγειρέψουμε για την οικογένεια και τους φίλους μας γεύσεις χειμωνιάτικες και κλασσικές αλλά φτιαγμένες με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο ελκυστικό και πάντα νόστιμο!
Μας ταξιδεύει σε έναν όμορφο τόπο, με τον Ταύγετο στη μια του μεριά και τη χειμωνιάτικη θάλασσα στην άλλη και με σήμα κατατεθέν του, την ελιά και το ελαιόλαδο.. την Καλαμάτα.
Πριν φτάσει όμως στον προορισμό της, κάνει μία στάση στην Τρίπολη για νόστιμο τοπικό αυγοκομμένο πατσά και παραδοσιακά αλλαντικά Τριπόλεως που πρέπει οπωσδήποτε να τα γνωρίσουμε.
Στην Καλαμάτα μας ξεναγεί στην πόλη και ξεκινάει το γεύμα της φτιάχνοντας μία πράσινη σαλάτα που γίνεται αμέσως ξεχωριστή από τις πικάντικες τυρομπαλίτσες που την συνοδεύουν!
Και για κυρίως μαγειρεύει ένα κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό, που όμως οι δύο διαφορετικοί κιμάδες είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα κλασσικά.
Και συνεχίζει την περιπλάνησή της στην Καλαμάτα, σε μια ποτοποιία που αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης και της ιστορίας του τόπου.
Κλείνει το ταξίδι της γλυκά, με παραδοσιακό μεσσηνιακό μαλακό παστέλι!
Και πίσω στην κουζίνα της ολοκληρώνει το μενού, με φαντασία, φτιάχνοντας ένα ροζ ριζότο, με παντζάρι της εποχής που είναι νόστιμο και θρεπτικό…