Η υποδοχή του 2014 στη Μητρόπολη Μεσσηνίας (φωτογραφίες)


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στην Καλαμάτα. Την πανηγυρική Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μετά το πέρας της Ακολουθίας ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα του Μητροπολιτικού Ναού. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε της καθιερωμένης δοξολογίας, για την έναρξη του νέου έτους, στην οποία παραβρέθηκαν οι Άρχοντες, η Στρατιωτική Ηγεσία και τα Σώματα Ασφαλείας του Νομού.
Το μεσημέρι μετέβη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Αντιπεριφέρειας, παρουσία του οικοδεσπότη, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά, των βουλευτών του Νομού, Ι. Λαμπρόπουλου, Δ. Σαμπαζιώτη, Δ. Κουκούτση, του Δημάρχου Π. Νίκα, των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και άλλων φορέων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη και ελπιδοφόρα νέα χρονιά, τονίζοντας ότι: «το 2014 ας αποτελέσει την απαρχή εξόδου της χώρας από τη βαθιά κρίση, που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας».
φωτογραφίες : Γιώργος Τσερεφός