Με επιτυχία η πεζοπορία του Ευκλή στην Καρδαμύλη (φωτογραφίες)

Με επιτυχία η πεζοπορία του Ευκλή στην Καρδαμύλη (φωτογραφίες)

Πεζοπορία στα μονοπάτια και τα καλντερίμια της Καρδαμύλης πραγματοποίησαν με επιτυχία το πεζοπορικό τμήμα του ΣΠΟΚ «Ευκλής» και η ομάδα  «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βέργας Καλαμάτας» την περασμένη Κυριακή. Στην πρώτη εξόρμηση για το 2014  επισκέφθηκαν το Δ.Δ. Καρδαμύλης και περπάτησαν μαζί από την παλιά Καρδαμύλη στο μεσαιωνικό κάστρο και τον πύργο Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, όπου εντυπωσιάστηκαν από τον μεταβυζαντινό Άγ. Σπυρίδωνα με το καμπαναριό, ο οποίος χρονολογείται ότι κτίστηκε στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα. Ακολούθησαν το καλοδιατηρημένο μονοπάτι που περνά από τον δίδυμο τάφο των Διόσκουρων ή κατ’ άλλους των παιδιών του Μαχάωνα, γιου του Ασκληπιού, προς την εκκλησία της Αγίας Σοφίας με την ανεμπόδιστη θεά προς τη χιονισμένη «πυραμίδα» του  Ταϋγέτου.
Οι πεζοπόροι επέστρεψαν από το Πετροβούνι, μέσα από το υγρό μονοπάτι της ρεματιάς και στη συνέχεια από το πανέμορφο λιθόκτιστο καλντερίμι, με αρκετούς ελιγμούς, προς την παραλία της Καρδαμύλης, όπου τους περίμεναν …οι νοστιμιές του παραθαλάσσιου εστιατορίου.
Ο καιρός ήταν υπέροχος, η θέα μαγευτική, η παρέα ταίριαξε τέλεια, το κέφι διαρκές και η ικανοποίηση από τη δίωρη πεζοπορία μεγάλη.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων Παν. Ανδριανόπουλος και Κων. Μαρκάκης ευχαριστούν τους εθελοντές Σαμαρείτες που για μία ακόμα φορά συνόδευσαν τους πεζοπόρους εκδρομείς.
Επόμενος «σταθμός», στις 12/1, θα είναι η Ιερά Μονή Μαρδακίου στη Νέδουσα Ταϋγέτου, όπου θα κοπεί και η πατροπαράδοτη βασιλόπιτα…