Πέρασε με πλειοψηφία η ΜΠΕ για Καλλιρρόη (βίντεο& φωτογραφίες)

Πέρασε με πλειοψηφία η  ΜΠΕ για Καλλιρρόη (βίντεο& φωτογραφίες)

Νεότερη ενημέρωση 01:45

Χρειάστηκαν περίπου εννέα ώρες, προκειμένου να καταλήξει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην κατά πλειοψηφία έκφραση θετικής άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», αφού υπέρ ψήφισαν οι παριστάμενοι σύμβουλοι, με εξαίρεση τον Κων. Τσαπόγα, ο οποίος ψήφισε λευκό, αλλά και τους δύο συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Γόντικα και Ευάγγ. Γούργαρη. Συνολικά υπέρ της έγκρισης της ΜΠΕ ψήφισαν 28 σύμβουλοι, κατά 2 και 1 λευκό.    
Η συνεδρίαση διεξήχθη με ένταση και υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Διατυπώθηκαν αντιδράσεις, ενώ ζητήθηκε να ανοίξουν οι πόρτες και να απομακρυνθεί η ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε συγκεντρωθεί εκεί…
 
Διαβάστε περισσότερα στο αυριανό φύλλο  του “Θάρρους”

 



Νεότερη ενημέρωση 18:05 

 

Αποχώρησαν Δράκος , Μπούκλής και Πατσαρίνος … 

Κάτω από μεγάλη ένταση πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου ,για την έγκριση της ΜΠΕ για το σκουπιδοεργοστάσιο . Πριν λίγο αποχώρησαν από την συνεδρίαση ο  Δημήτρης Δράκος ,ο Νίκος Πατσαρίνος και ο Λάμπρος Μπούκλης διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη αστυνομική παρουσία. Σφοδρές ήταν και οι αντιπαραθέσεις μέχρι στιγμής τόσο μεταξύ Τατούλη – Πατσαρίνου όσο και μεταξύ Νικολάκου – Αλειφέρη .Παράλληλα αποχώρησε από την αίθουσα ο Αριστείδης Σταθόπουλος ενώ αυτή την ώρα αναμένεται να αποχωρήσει και η επιτροπή αγώνα των κατοίκων που κάνουν λόγο για παρωδία , διαμαρτυρόμενοι και για τον αποκλεισμό τους από τα ΜΑΤ .

Συνεχής ενημέρωση 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης 
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας



Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας η συνεδρίαση του Περιφερειακού για τα σκουπίδια

 

Με πέντε διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, και σε αρκετά τεταμένο κλίμα αναμένεται να αρχίσει σε λίγα λεπτά  η κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα αποφασίσει για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία του σκουπιδοεργοστασίου  στην περιοχή της Καλλιρρόης.

Έξω από το κτίριο βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι  εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής της Καλλιρρόης …που στη “θέα” της τόσο μεγάλης αστυνομική δύναμης εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο και εκτοξεύουν απειλές κατά πάντων.

Το “Θάρρος” βρίσκεται στην Τρίπολη και θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Να θυμίσουμε ότι εχθές σημειώθηκαν μικροεπεισόδια  στο Δημαρχείο του Μελιγαλά καθώς και κατάληψη του Δημαρχείου ,από κατοίκους της Καλλιρρόης.