Σε νέο σημείο ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα

Σε νέο σημείο ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα

Στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων.
Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στην Παραλία Καλαμάτας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.00 το πρωί, θα ξεκινήσει η θρησκευτική πομπή από τον Ιερό Ναό και μέσω των οδών Αναλήψεως, Τσαμαδού και Ναυαρίνου θα τερματίσει στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων.
Οι προετοιμασίες του Δήμου Καλαμάτας για την τελετή βρίσκονται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης θα επιβιβασθεί σκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, ενώ επί της προκυμαίας θα στηθεί εξέδρα των επισήμων, πλησίον της οποίας θα βρίσκεται ο Ιερός Κλήρος. Ο λαός θα μπορεί να παρακολουθήσει την τελετή από την κεντρική προκυμαία και από την κάθετη προκυμαία του λιμανιού (που ξεκινά από το “Πανελλήνιον”).